TinQwise introduceert nieuwe manier van leren

Persbericht Location Based Learning
TinQwise introduceert nieuwe manier van leren

Online onderwijsbureau TinQwise met vestigingen in Hilversum en Antwerpen heeft een nieuwe manier van leren ontwikkeld. TinQwise koppelt leren, techniek en locatie aan elkaar en noemt deze methode: Location Based Learning (LBL). Dat houdt in dat je content precies op dat ene moment én die ene plaats ontvangt waar je het nodig hebt. Bij ING België is het eerste succesvolle LBL-traject met als onderwerp 'agile werken' al een feit.

ING België maakt voor LBL gebruik van beacons. Kleine zendertjes die pas content naar een mobiele telefoon sturen op het moment dat de telefoon hen nadert. Zo krijg je informatie precies waar en wanneer je dat nodig hebt.

Christa van der Toorn, directeur TinQwise België: "Het is niet zo dat informatie ontvangen op locatie nieuw is. Winkeliers versturen bijvoorbeeld zo commerciële boodschappen in de vorm van pushberichten. Maar wij combineerden onze didactische kennis met deze techniek en dat boekt resultaat. Als mensen een training volgen, zijn ze na dertig dagen het meeste weer vergeten. Dit komt omdat niet alle informatie relevant is op het moment van de training. Location based learning zorgt ervoor dat er alleen relevante informatie voor handen is, precies op het moment dat mensen er het meest voor open staan om de informatie in zich op te nemen. Bovendien kunnen organisaties zo hun leerproces zelf up-to-date houden, wordt leren omgezet naar data en een schaalbare beleving."

De nieuwe leermethode zet TinQwise inmiddels ook in bij een grote chemiefabriek in België waar medewerkers moeten leren omgaan met complexe machines. Dankzij LBL kunnen medewerkers nu - zonder dat internet nodig is - op tablet of telefoon alle informatie in de fabriek ontvangen op de plek waar het nodig is. Zodra ze bij een machine komen ontvangen ze daar de uitleg hoe ze de machine moeten bedienen en kunnen ze dit direct toepassen.

Meer achtergrondinformatie: E-dossier (http://edossier.tinqwise.nl/dossier/location-based-learning/)

Onderzoek naar de positieve effecten van bewegen en leren tegelijk: Erasmus Universiteit Rotterdam (http://edossier.tinqwise.nl/expert/onderwijsprofessor-fred-paas-over-de-cognitieve-belastingtheorie/)

Voor meer informatie of een interview:
Christa van der Toorn, directeur TinQwise België
Telefoonnummer: 06 - 28 323 210
Emailadres: christa@tinqwise.nl

Manon van Loosbroek, Communicatie
Telefoonnummer: 0621616271
manon@tinqwise.nl

www.tinqwise.nl

Tinqwise B.V.

plaats:
Hilversum
website:
http://www.tinqwise.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234