JCI Nederland helpt 1.000 werkloze jongeren aan het werk

JCI Nederland meldt dat de vereniging het afgelopen twee jaar in de vorm van het landelijke project '1000kansen' ruim 1.000 jongeren aan het werk heeft geholpen. Het project helpt jongeren op het gebied van netwerken, ondernemerschap, sollicatatievaardigheden en presentatietechnieken om beter beslagen ten ijs te komen in sollicitatieprocedures. In samenwerking met Insights Benelux werkt JCI ook aan het zelfinzicht van de kandidaten. Hiermee laat JCI Nederland zien dat het een actieve bijdrage levert aan een thema waar de politiek zijn standen op stuk bijt en waar organisaties als Het UWV vast zitten in oude denkpatronen.

Dit bericht volgt kort op het nieuws van 22 september in verschillende media waarin Minister Asscher van Social Zaken 14 miljoen euro uittrekt om jongeren te helpen bij het vergroten van arbeidskansen met onder andere McDonalds, Rabobank en HEMA. Met dit project toont JCI Nederland al twee jaar aan dat de sleutel naar succes niet ligt in alleen meer geld geven, maar juist in de persoonlijke benadering om jongeren te helpen met hun presentatie en zoektocht.

"Al deze projecten zijn opgezet vanuit onze netwerkfunctie in de samenleving waarin we bedrijfsleven, ons netwerk en overheid koppelen aan werkloze jongeren. Hiermee zijn we in staat met Euro 0 budget deze projecten succesvol te laten verlopen en een flink aantal jongeren te helpen" aldus Irving Kerkhof, voorzitter van JCI Nederland. Inmiddels hebben leden in verschillende steden het project omarmt in combinatie met bedrijfsleven en overheden. De afgelopen twee jaar waren er succesvolle projecten in onder andere Breda, Haarlem, Den Bosch, Flevoland, 's Gravenhage, Amsterdam, Tilburg, Eindhoven, Haarlem, Emmen, Amstelveen en Utrecht.

Over JCI
JCI Nederland is een vereniging van jonge actieve en ambitieuze mensen tussen de 25 en 40 jaar uit verschillende beroepsgroepen en functies, zelfstandig ondernemer of in loondienst, uit het bedrijfsleven of werkzaam in de non proftitsector. JCI is een internationale organisatie met circa 170.000 leden in ongeveer 116 landen. JCI bestaat in 2015 100 jaar. Over heel Nederland verspreid zijn er circa 100 kamers met ongeveer 2500 leden. De organisatie is niet politiek of religieus gebonden. JCI heeft als non-gouvernementele organisatie de hoogste adviesstatus bij de Verenigde Naties.
De visie van JCI is: "To be the leading global network of young active citizens". De missie van JCI is: "To provide development opportunities that empower young people to create positive change"

Meer info:
Jeroen van der Ha
Vice-voorzitter JCI Nederland

JCI Nederland

plaats:
Breda

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234