100.000 kinderboeken uit zwerven op de Nationale Kinderzwerfboekdag

Ondanks goede initiatieven als de Kinderboekenweek kunnen in Nederland nog heel veel kinderen niet goed lezen omdat ze geen boeken hebben. Lezen is cruciaal voor de ontwikkeling van een kind en het staat aan de basis van hun persoonlijke ontwikkeling. Wetenschappelijk onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat kinderen in huishoudens waar boeken aanwezig zijn zich sneller en breder ontwikkelen op het gebied van taal. Kinderzwerfboek heeft 7 oktober uitgeroepen tot de Nationale Kinderzwerfboekdag. Samen met alle kinderen wil Kinderzwerfboek 100.000 kinderboeken uit zwerven sturen.

Doe Mee!
De Kinderboekenweek start op 7 oktober. Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, wil álle kinderen de kans bieden om een boek te lezen. Daarom is 7 oktober uitgeroepen tot de Nationale Kinderzwerfboekdag. Samen met alle kinderen uit Nederland willen we tenminste 100.000 kinderboeken uit zwerven sturen. Doe mee en duik in de boekenkast, vraag (gratis) zwerfstickers aan en stuur kinderboeken uit zwerven.

Kinderboeken kun je ook naar één van de 675 Kinderzwerfboek-stations brengen. Een station is een plek waar kinderen een zwerfboek kunnen brengen en/of halen. Je vindt ze op o.a. kinderboerderijen, scholen, in buurtcentra en winkels.

De ZwerfboekBende in Rotterdam
Op de Nationale Kinderzwerfboekdag trekt de ZwerfboekBende het land in om duizenden boeken te laten zwerven. Dit jaar brengt de Bende een bezoek aan Rotterdamse wijken waar de kinderzwerfboeken hard nodig zijn. Hierna opent de Bende samen met Wethouder de Jonge een Kinderzwerfboek-station in de Euromast.

Voor meer informatie over Kinderzwerfboek, de adressen van Kinderzwerfboek-stations en voor het aanvragen van gratis zwerfstickers ga naar: www.kinderzwerfboek.nl

Geplaatst in:

Kijk voor meer informatie over Kinderzwerfboek op www.kinderzwerfboek.nl of neem contact op met Annemarie Schouten, annemarie@kinderzwerfboek.nl of 06 128 620 14.

Informatie over de initiatiefnemers:
Nationaal Fonds Kinderhulp (www.kinderhulp.nl)
Kinderzwerfboek is een onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp. Het Nationaal Fonds Kinderhulp Nationaal Fonds Kinderhulp vindt dat alle kinderen recht hebben op geluk. Helaas groeien 400.000 kinderen in ons land op in armoede. Zij vallen buiten de boot en kunnen niet meedoen met leeftijdsgenoten. Kinderhulp helpt hen op een hele praktische en kindgerichte manier. Bijvoorbeeld door een tweedehands fiets, contributie voor de sportclub, een weekje kamperen of zwemles mogelijk te maken.

Kinderzwerfboek (www.kinderzwerfboek.nl)
Lezen is heel erg belangrijk voor je ontwikkeling. Kinderen die lezen, gaan gemiddeld drie jaar langer naar school. Hierdoor hebben ze later meer kans op een goede toekomst. Maar lezen is vooral ook erg leuk en ontspannend. Kinderzwerfboek wil daarom alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen.
Het idee van Kinderzwerfboek is simpel: kinderboeken met een zwerfsticker worden overal achtergelaten. Kinderen mogen ze gratis meenemen om te lezen. Ze moeten ze daarna wel weer laten zwerven. De zwerftocht van boeken kan worden gevolgd op www.kinderzwerfboek.nl.

Kinderzwerfboek-Nationaal Fonds Kinderhulp

plaats:
Deventer

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234