Landelijke Inspectiedienst redt steeds meer dieren

Dierenbescherming start campagne 'Help ons redden'

Den Haag, 24 september 2015 - Het afgelopen jaar heeft de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) ruim 30.000 dieren kunnen helpen, dit zijn er 10.000 meer dan het jaar ervoor. Ook het aantal inspecties dat werd uitgevoerd groeide. Deze groei kon mede bereikt worden dankzij de steun uit de campagne 'Help dieren in nood' die verleden jaar rond dierendag werd gehouden. Om ook het komend jaar zoveel mogelijk dieren te redden is blijvende steun voor het werk van de Dierenbescherming noodzakelijk. Daarom start de organisatie vandaag de campagne: 'Help ons redden'.

Frank Dales, directeur Dierenbescherming: "Het is geweldig om te zien dat onze inspecteurs steeds meer dieren redden. Daar is het ons om te doen. Helaas betekent dit nog niet dat hun werk daarmee klaar is. Het inspectiewerk is en blijft noodzakelijk, er is nog veel zichtbaar en onzichtbaar dierenleed dat aangepakt moet worden. Om dit te kunnen blijven doen vragen we ook dit jaar om extra steun van het Nederlands publiek: 'Help ons redden'."

Meer dieren redden
In de periode van 2011 tot en met 2014 groeide het aantal inspecties dat door de LID werd uitgevoerd al met 45%. Uit de cijfers over de eerste helft van dit jaar blijkt dat deze groei doorzet. Mede dankzij de tijdelijke ondersteuning van drie extra collega's hebben de inspecteurs van de Dierenbescherming in deze periode alweer 30% meer inspecties uit kunnen voeren dan het jaar ervoor. Daarmee hebben ze dus opnieuw meer dieren gered.

Honden als Dana
Veruit de meeste zaken waar de inspectiedienst mee te maken krijgt, bijna 45%, betreffen het verwaarlozen of niet goed verzorgen van honden. Een schrijnend voorbeeld hiervan is Dana, een hond die in de campagne een rol speelt. Ze werd door inspecteur Erik uitgemergeld en op sterven na dood bij iemand thuis gevonden. Dankzij zijn optreden is Dana gered en is ze nu weer een gezonde, blije hond die haar voor-altijd-thuis heeft gevonden. Erik en zijn collega's willen graag voor nog veel meer dieren zo'n goede afloop verzorgen en vragen daarom: 'Help ons redden'.

Voor beeldmateriaal en/of meer informatie kun je contact opnemen met:
Dik Nagtegaal
Persvoorlichter Dierenbescherming
Tel. 088 81 13 268
dik.nagtegaal@dierenbescherming.nl

Dierenbescherming

plaats:
Den Haag
website:
http://www.dierenbescherming.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234