Lekkerste Bal Gehakt 2015 gewonnen door Keurslagerij van Hest

Winnaar van de Lekkerste Gehaktvariant Slagerij Beerens Eindhoven

Keurslagerij van Hest uit Goirle maakt de Lekkerste Bal Gehakt van 2015. Hij won de eerste prijs in deze vakwedstrijd voor slagers. Juryvoorzitter en culinair journalist Felix Wilbrink riep Paul Brands van Keurslagerij van Hest uit tot winnaar tijdens de prijsuitreiking in de Jaarbeurs Utrecht. Ook werd de prijs voor de Lekkerste Gehaktvariant uitgereikt aan Theo Beerens van Slagerij Beerens uit Eindhoven.

Top 3
De tweede prijs is gewonnen door Keurslagerij Ron de Kwant uit Hank die vorig jaar ook tot de finalisten van de Lekkerste Bal Gehakt behoorde. Daarnaast behaalt Keurslagerij Ron de Kwant ook de tweede plaats in de Lekkerste Gehaktvariant met zijn 'Slagers Sushi'. Ook de derde prijs ging naar een slager die eerder goed scoorde bij de Lekkerste Bal Gehakt. Beerens Slagerij & Traiteur uit Best gaat dit jaar met de derde prijs naar huis.

De gehaktballen van Paul Brands van Keurslagerij van Hest winnen de titel de Lekkerste Bal Gehakt omdat deze hoog scoren op alle fronten. De jury lette o.a. op uiterlijk, geur en kleur, structuur, kruiding en natuurlijk op smaak. Daarnaast bestond de finaleronde uit een mysteryshopping, oftewel een consumentenaankoop, om te vergelijken of het winkelproduct van dezelfde kwaliteit is als het wedstrijdproduct.

Over de winnaar en zijn Lekkerste Bal Gehakt
De jury, bestaande uit Felix Wilbrink culinair journalist en juryvoorzitter, slager en winnaar van 2014 Marco van Strien en SVO-docent Ruud van Gils, zegt over de Lekkerste Bal Gehakt: "Een lekkere bal gehakt moet karakter hebben. Het moet een mooi gevormde bal zijn met een pure, eerlijke vleessmaak zonder fratsen. Deze topper heeft inderdaad een natuurlijke vleesgeur én smaak die hoort bij een authentieke gehaktbal. Een heerlijke smaak en mooi rul, een klassieker dus!"

Paul Brands deed al eerder mee met de vakwedstrijd maar haalde niet eerder het erepodium. Een trotse Paul zei enthousiast: "Ik vind het geweldig dat we als team deze prijs voor de Lekkerste Bal Gehakt hebben gewonnen! Dit succesproduct is bij klanten ook erg populair. Het winnen van de Lekkerste Bal Gehakt 2015 is echt een eer en een bevestiging dat we goed bezig zijn."

De prijsuitreiking vond plaats op woensdag 23 september in de Jaarbeurs Utrecht tijdens de vakbeurs Slavakto. Alle finalisten ontvingen een oorkonde uit handen van de jury.
De overige finalisten in de Lekkerste Bal Gehakt 2015 in willekeurige volgorde:
- Keurslagerij Willy Beerens, Liempde
- Slagerij Dennis van de Ven, Schijndel
- Gildeslager van Laar, Bergambacht
- Keurslager Kluijtmans, St. Oedenrode
- Keurslager Koen van Vugt, Drunen
- Keurslagerij Rien Baas, Leerdam
- Slagerij Bood, Heemstede
Lekkerste Gehaktvariant 2015
Theo Beerens van Slagerij Theo Beerens uit Eindhoven maakt de Lekkerste Gehaktvariant van 2015 met zijn 'Meatbowl'. Een gehaktkom gevuld met verse groenten en aardappelmousse. "Een gehaktvariant die meegaat met de voedingstrend van nu!", aldus de jury.

De 'Slagers Sushi' van Keurslagerij Ron de Kwant uit Hank won de tweede prijs. De Gehakt-Slof van Vleeschhouwerij C. van den Berg uit Zetten won de derde prijs in de wedstrijd om de Lekkerste Gehaktvariant.

Bij de gehaktvariant draait het om verschillende elementen. Creativiteit, smaak, presentatie en uitvoering zijn allemaal belangrijke onderdelen voor een geslaagde gehaktvariant. De overige twee finalisten zijn Slagerij Buth uit Ooltgensplaat en Keurslager van Caulil uit Etten-Leur.

De Lekkerste Bal Gehakt en de Lekkerste Gehaktvariant is één van de vakwedstrijden die de KNS organiseert. Daarnaast organiseert de KNS ook de Spare Ribs Trophy en de Grote Grillworsttest.

Over de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie
De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie is de belangenvereniging van de ambachtelijke slager in Nederland. De KNS realiseert wat nodig is om voor de ambachtelijke slager, zowel individueel als in collectief, een gezond en succesvol ondernemersklimaat te realiseren. De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie heeft als doel om collectieve voorwaarden en middelen te creëren voor de individuele ambachtelijke slager om succesvol te zijn als ondernemer, werkgever en als vakman.

Over Keurslagerij van Hest
Paul Brands is in zijn slagerij in Goirle niet alleen specialist in het vlees maar ook in kaas, zelfgemaakte soepen, complete maaltijden, frisse schepsalades en diverse 'lekker en vlug klaar' gerechten. Naast het uitgebreide assortiment in de winkel, heeft hij ook een succesvolle webshop. Dat hij kwaliteit verkoopt blijkt wel uit zijn eerdere gewonnen wedstrijden. Zo behoorde Paul in 2010 tot de 8 finalisten van Slagerij van het Jaar en won hij in 2013 als eerste en enige 3 sterren tijdens de competitie Slagerij met Ster. De Lekkerste Bal Gehakt 2015 winnen is een mooie aanvulling op dit rijtje!

Over Slagerij Beerens
Slagerij Beerens is een echte ambachtelijke slagerij, al meer dan 80 jaar gevestigd aan de Kruisstraat 112 te Eindhoven. In 1926 startte opa Willem Beerens de zaak, die met hard werken en oog houden voor kwaliteit en service, voortgezet is door zoon Wim Beerens. Inmiddels heeft de derde generatie, Theo Beerens, de scepter over genomen en is de zaak verder uitgegroeid tot een volwaardige vlees- en eetwinkel. Theo Beerens is enorm actief met vakwedstrijden. Zo won hij in 2011 de Spareribs Trophy, en in 2013 de Lekkerste Bal Gehakt. Daarnaast kreeg hij vorig jaar maar liefst drie sterren in de competitie Slagerij met Ster.

Noot voor de redactie: meer informatie en/of fotomateriaal via de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie, Marian Lemsom, hoofd PR & Communicatie, 070 3314623, 06-13945518 of via m.lemsom@knsnet.nl.

Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie

plaats:
Utrecht

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234