3M Fonds Science Challenge daagt middelbare scholier uit

Science saai? Echt niet. Wetenschap en techniek zijn juist leuk. Middelbare scholieren kunnen zich dit schooljaar bewijzen in de Science Challenge. De uitdaging: Gebruik wiskunde, scheikunde, natuurkunde of techniek om tot de oplossing voor een probleem te komen. Het beste idee wint Euro 10.000. Bijvoorbeeld om laboratoriummateriaal aan te schaffen, en/of iets leuks te doen met de klas. Inschrijven kan vanaf 21 september 2015: www.3MfondsScienceChallenge.com.

Het belang van exact
Ons dagelijks leven zou er heel anders uitzien zonder exacte wetenschappen. Waar waren de smartphone en sociale media? Zou Nederland niet onder water staan? Op school zijn de exacte vakken dan ook heel belangrijk. Toch blijkt het soms lastig om leerlingen voor deze Bèta-vakken te interesseren.

Science Challenge: wetenschap en techniek zijn leuk
Daarom organiseert het 3M Fonds de Science Challenge. Medewerkers van 3M zijn dagelijks bezig met wetenschap. Ze passen het toe om producten te ontwikkelen die het leven gemakkelijker maken. Met deze wedstrijd gaan leerlingen op een uitdagende manier aan de slag met exacte vakken. Zo raken ze vast enthousiast voor wetenschap en techniek. Deze ervaring is een goed begin voor de toekomst.

"De Science Challenge is de uitdaging voor elke slimme scholier."

Hoe werkt het?
Een klas of team van leerlingen gaat op zoek naar de oplossing voor een alledaags probleem. Dat vraagt om creatief denken, brainstormen en het toepassen van exacte vakken. Het hele traject, van idee tot prototype of project, maken ze mee. Experts van 3M geven hierbij advies. Van het uitgewerkte idee maakt de groep een korte video en die sturen ze in. Via sociale media is het dan stemmen winnen. En natuurlijk komt er ook een professionele jury aan te pas. Op www.3MfondsScienceChallenge.com staat het hele traject met alle data.

Prijzen winnen
Naast de eer strijden de leerlingen om de prijzen. De 3 beste teams mogen naar het 3M-lab in Delft om hun prototype te verbeteren. En tijdens de Grote Finale op 22 april 2016 maken ze kans op de hoofdprijs van Euro 10.000 aan schoolmateriaal of iets leuks doen met de klas! Zowel in België als in Nederland is een zelfde hoofdprijs te winnen.

Prikkelen en enthousiast maken
Middelbare scholen in Nederland en België worden aangeschreven over de Science Challenge. Met opvallende posters en leaflets zullen leerlingen en leraren enthousiast gemaakt worden om mee te doen.
Voor deze wedstrijd werken wij samen Discovery Channel Benelux.

Over 3M Fonds
Met dit Fonds ondersteunt 3M maatschappelijke projecten in de Benelux. Wij vinden het belangrijk dat meer leerlingen voor exacte vakken kiezen. Daarom laten we ze graag op een leuke en uitdagende manier bezig zijn met wetenschap en techniek. Daarom organiseren we de Science Challenge. Zie ook: www.3Mfonds.nl.

Over 3M
Bij 3M wordt wetenschap toegepast om het leven dagelijks te verbeteren. Met $ 32 miljard omzet, werken onze 90.000 medewerkers wereldwijd samen met klanten en met elkaar. Ontdek meer over de creatieve oplossingen van 3M op 3M.nl en 3M.com/newsroom.

Meer informatie of beeldmateriaal?
Uw contactpersoon: Kathleen Croes. Zij kan u alles vertellen over de 3M Fonds Science Challenge. E-mail: kcroes@mmm.com.

Voor meer informatie over 3M Company en 3M in Nederland kunt u contact opnemen met Liesbeth Clemens, e-mail lclemens@mmm.com.

3M Nederland B.V.
Molengraaffsingel 29, 2629 JD Delft
Postbus 1002, 2600 BA Delft
Internet: www.3M.nl, www.3Mfonds.nl

3M Fonds

plaats:
Delft

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234