Nederlandse startup gaat strijd aan met internetgiganten

Revolutionaire applicatie combineert vinden, opslaan, verzenden en delen van bestanden.

"Gelooft u dat we over vijf jaar nog steeds zelf documenten moeten opslaan? Gelooft u dat we tegen die tijd nog steeds naar bestanden moeten zoeken en die aan anderen moeten verzenden? Nou, wij niet! "Dit zijn de woorden van Hardy Schuerhoff, CEO van de nieuwe startup Qube. Schuerhoff gaat hiermee rechtstreeks de strijd aan met gevestigde grote merken als Google Drive, Trello, Dropbox, Slack en Evernote.

Qube wil de nieuwe standaard worden om mensen en bedrijven in al hun verschillende rollen aan te sluiten. In Schuerhoffs visie zijn alle huidige oplossingen hopeloos verouderd. "Ze voldoen gewoon niet aan de behoefte van vandaag." Elke dag ontvangen we grote hoeveelheden informatie die we vervolgens ergens moeten opslaan. Tegen de tijd dat we het weer nodig hebben, zoeken we het op en versturen het naar de persoon die erom vraagt. Wist u dat ieder mens ongeveer drie kwartier per dag verspilt aan zoeken? Tel daarbij op de tijd die nodig is om actief informatie te delen met anderen en we verspillen minstens een uur per dag aan het zoeken en verzenden van gegevens.

Het idee achter Qube
Schuerhoff vindt dat iedereen altijd zou moeten kunnen werken met dezelfde actuele informatie.Rommelige selfmade directorystructuren op eigen computers of op servers behoren daarbij tot het verleden. Cloud opslagsystemen,met allemaal hun eigen verschillende logins,zijn overbodig en zelfs email is niet meer nodig. Iedereen heeft volledige controle over zijn eigen informatie en heeft daarbij gemakkelijk toegang tot alle informatie die hij of zij verder nog nodig heeft. Dit alles moet mogelijk zijn met slechts één login.Dit idee vormt de basis voor de ontwikkeling van Qube.

Schuerhoff denkt hiervoor de oplossing te hebben bedacht. Met Qube creëer je je eigen persoonlijke (of zakelijke) omgeving en kun je anderen toegang geven tot (delen van) die omgeving. Elke Qube heeft een door specialisten ontworpen directorystructuur die op elk huishouden of ieder bedrijf van toepassing is. Via je eigen Qube heb je toegang tot (delen van) Qubes van anderen. De onderdelen van jouw Qube waar anderen op zijn aangesloten zijn altijd uptodate en bovendien direct beschikbaar. Natuurlijk geldt andersom hetzelfde voor de Qubes van anderen waar jij toegang toe hebt. En dat betekent dat je nooit meer ergens anders hoeft in te loggen. Daarmee zorgt Qube ervoor dat alles op een eenvoudige en efficiënte manier is georganiseerd en bovendien verlies je geen tijd meer aan het zoeken naar bestanden.

Crowdfunding op Kickstarter
Hoewel de software inmiddels in ontwikkeling is, heeft Schuerhoff extra middelen nodig om zijn product te voltooien. Om deze reden wordt Qube op 22 september op Kickstarter in de VS geïntroduceerd. Schuerhoff: "We denken dat Kickstarter een goede manier is om onze doelgroep te bereiken en tegelijkertijd betrekken we ons publiek bij wat we aan het doen zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat Qube de manier waarop we omgaan met informatie zal veranderen. We hopen te ervaren dat onze doelgroep het met ons eens is."

Meer informatie over Qube is te vinden op www.Qube.org

Qube

plaats:
Purmerend

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234