Zwitserland winnaar van de IYBC, Nederlands team wint zes bekers

Bij de feestelijke prijsuitreiking op dinsdag 22 september tijdens de Slavakto in de Utrechtse Jaarbeurs is bekend geworden dat het Zwitserse team, bestaande uit de dames Claudia Jaun en Luzia Mathys, de International Young Butchers' Competition 2015 heeft gewonnen. Ook het Nederlandse team sleepte een aantal prijzen in de wacht maar slaagde er niet in zijn Europese titel voor de vijfde keer te prolongeren.

Uit de handen van de voorzitter, Jean-Marie Oswald van de International Butchers' Confederation (IBC) ontving het Zwitserse team de trofee. "Ik ben enorm trots op de geleverde prestaties waaruit het vakmanschap van deze jonge slagers blijkt", zei Oswald.
Het winnende team werd daarnaast door Verstegen Spices & Sauces verrast met een glazen bokaal.

Nederlandse prestatie
Het Nederlandse team presteerde ook deze internationale wedstrijd heel goed want maar liefst zes van de 18 bekers gingen naar de Nederlandse deelnemers. Kristian Grooten sleepte de beker voor de 3e plaats in de wacht bij het uitbenen, verdelen en vliezen van een runderstomp en werd niet alleen 2e bij het maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten maar behaalde ook de 2e plaats bij het vervaardigen van twee keukenklare producten. Johan Augustinus behaalde maar liefst drie keer de 1e plaats namelijk voor de onderdelen grill- en barbecuespecialiteiten, keukenklaar en uitbenen.

Ad Bergwerff, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie, sprak vol bewondering over de prestaties en vakmanschap van de deelnemers. "Zonder uitzondering hebben jonge vakmensen uit zes Europese landen het vakmanschap getoond waarmee zij zich hebben weten te onderscheiden. De passie waarmee de disciplines werden uitgevoerd getuigt zonder uitzondering van de liefde voor het slagersvak. Alle eer is aan jullie voor de wijze waarop gestreden is voor het behalen van de eerste plaats".

International Young Butchers' Competition 2015
Op 21 en 22 september vond de International Young Butchers' Competition (IYBC) plaats bij SVO in Houten. De IYBC is de internationale vakwedstrijd voor jonge slagers onder de 25 jaar. Aan deze wedstrijd hebben de landenteams mee gedaan van Duitsland, Frankrijk, Engeland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland. De wedstrijd bestond uit zes wedstrijdonderdelen. Elk jaar wordt deze vakwedstrijd georganiseerd door één van de leden van de International Butchers' Confederation (IBC). De KNS is lid van de IBC.

De financiering is gedaan door Sovvb en sponsors Supergarant, Verstegen Spices & Sauces, Interkring Vers en Tante Door.

Het Nederlandse team
Het Nederlandse team voor de International Young Butchers' Competition bestaat uit Kristian Grooten en Johan Augustinus. Samen met reservekandidaat Wiebe Mulder vormen zij het Nederlands team. Kristian werkt bij Uw Slager Dijkstra in Nieuw-Weerdinge. Johan Augustinus is werkzaam bij Versplein Augustinus in Tiel.

Over Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb)
Deelname aan de IYBC wordt voor een groot deel gefinancierd door Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb). Naast het verstrekken van subsidies voor opleidingen en trainingen, spant de stichting zich ook in om (jonge) mensen te enthousiasmeren voor een carrière in het slagersvak.

Dit gebeurt door diverse activiteiten zoals het ontwikkelen van educatief lesmateriaal, voorlichting geven, de Meat Your Future Karavaan, decanenmiddagen en nog veel meer. De KNS voert deze activiteiten uit in opdracht van het bestuur van Sovvb. Het bestuur wordt gevormd door vertegenwoordigers van CNV Vakmensen, FNV en de KNS.

Over de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie
De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie is de branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. De KNS schept omstandigheden voor de slager, zowel individueel als voor de hele branche, om succesvol te ondernemen. Vanuit de KNS worden voorwaarden en middelen gecreëerd om succesvol te zijn als ondernemer, werkgever en vakman.

Over SVO vakopleiding food
SVO vakopleiding food leidt vakmensen op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en out of home-bedrijven, waaronder fastfoodketens, cafetaria's en andere fastservice-bedrijven. SVO biedt mbo-opleidingen van niveau 1 tot en met 4, voor functies van medewerker tot manager. Goed opgeleide medewerkers bepalen het succes van een foodbedrijf, deze vakmensen maken uiteindelijk het verschil. En SVO helpt hen dat verschil te maken.

Noot voor de redactie

Meer informatie via de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie, Marian Lemsom, hoofd PR & Communicatie, 070 3314623,
06 13945518 of via m.lemsom@knsnet.nl.

Meer fotomateriaal van de prijsuitreiking kunt u opvragen bij Eva Westerhof, adviseur PR & Communicatie, e.westerhof@knsnet.nl of 070 3314633.

Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie

plaats:
Utrecht

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234