DBU-oproep: "Bepaal in New York en Parijs een koers om de toekomst van de mensheid te waarborgen op een stabiele planeet"

OSNABRÜCK, Duitsland, September 22, 2015 /PRNewswire/ --Prof. Johan Rockström (Stockholm) en Prof. Mojib Latif (Kiel), mondiale duurzaamheids-
en klimaatwetenschappers, ontvangen een Duitse milieuprijs - de Honorary Lifetime
Achievement Award: Prof. Michael Succow  
- Verwijzing: afbeelding is verkrijgbaar bij AP Images (http://www.apimages.com) en http://www.presseportal.de/nr/6908 -
Een signaal afgeven voor de bescherming van onze aarde om toekomstige mondiale ontwikkeling mogelijk te maken: met de presentatie van zijn Duitse milieuprijs doet de Deutsche Bundesstiftung Umwelt (DBU) een beroep "op de internationale gemeenschap om een koers te bepalen voor de toekomst van de mensheid door de planeet te beschermen tijdens de aanstaande conferenties in New York en Parijs in 2015," zo benadrukte DBU-secretaris-generaal Dr. Heinrich Bottermann vandaag. De internationaal actieve, mondiale duurzaamheidswetenschapper Prof. Johan Rockström (49, Stockholm) en klimaat- en oceaanonderzoeker Prof. Mojib Latif (60, Kiel) ontvangen op 8 november in Essen de grootste Europese milieuprijs. "Het tempo van mondiale veranderingen voor duurzame ontwikkeling ligt veel te laag. De feiten liegen niet. Als we geen ingrijpende maatregelen nemen is onze planeet ernstig in gevaar," aldus Bottermann. De onafhankelijke prijs vertegenwoordigt een waarde van in totaal 500.000 euro. De Honorary Lifetime Achievement Award gaat naar Prof. em. Dr. Michael Succow, een internationaal geroemd milieu-activist.
Uitgebreide tekst, individuele aanbevelingen van de prijswinnaars en foto's zijn verkrijbaar op http://www.dbu.de.

 
Contactpersoon perbureau 
Franz-Georg Elpers 
- Persvoorlichter - 
Jana Nitsch 
Anneliese Grabara 
EmptyBreak:MARKER 
Contactpersoon DBU: 
An der Bornau 2 
49090 Osnabrück 
Telefoonnr.: +49-(0)541-9633521 
Fax: +49-(0)541-9633198 
presse@dbu.de  
http://www.dbu.de 


 Deutsche Bundesstiftung Umwelt (DBU)

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234