Eat2Move organiseert kennis- & netwerkevent tijdens EK Volleybal Dames

Voor zowel sporter als patiënt, wordt de rol van voeding steeds belangrijker. Met name eiwitten en micronutriënten zijn van belang voor een optimale spierfunctie en herstel van het lichaam na de inspanning. In de patiëntenzorg is steeds meer aandacht voor voeding en bewegen om het herstel na een operatie te bevorderen. Nieuwe voedingskennis is essentieel om vragen uit de sport- en zorgpraktijk te vertalen naar innovatieve oplossingen. Voor bedrijven in deze sector biedt dit tal van kansen en mogelijkheden.

Topcentrum Eat2Move wil prestatie en herstel bevorderen in (top)sport en zorg door middel van optimale voeding. Eat2Move koppelt daartoe kennis aan ontwikkeling van diensten en producten. In samenwerking met de organisatie EHEDG, organiseert Eat2Move op maandag 28 september een kennis- en netwerkevent. Dit vindt plaats tijdens het EK Volleybal Dames in de Americahal in Apeldoorn. Food professionals en medewerkers van bedrijven in de voeding, sport en zorg zijn van harte uitgenodigd voor het opdoen van nieuwe kennis en contacten.

Kansen en uitdagingen in de sport- en zorgpraktijk
Vanuit verschillende invalshoeken zullen experts state of the art informatie geven over kansen en uitdagingen rond voeding, sportprestaties en zorgpraktijk. Nieuwe initiatieven en projecten komen aan bod, waarbij mogelijke participatie van bedrijven wordt toegelicht.

Maria Hopman, hoogleraar inspanningsfysiologie en boegbeeld van Eat2Move, vertelt over het grootschalige Vierdaagse-onderzoek waarin het beweeg- en voedingspatroon van wandelaars is onderzocht. Michael Tieland, projectinitiator voor Eat2Move, gaat in op het belang van nutriënten voor spieropbouw en herstelvermogen. Floris Wardenaar, hoofddocent HAN Sports & Nutrition, introduceert een nieuwe project dat zich richt op de effectiviteit van voedingsadvies voor sporters. Tot slot geeft Peter Blangé, toernooidirecteur van het EK en oud Olympisch kampioen, een lezing over innovatief ondernemen in de (top)sport.

Na het plenaire programma is veel ruimte om elkaar te ontmoeten en te netwerken. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijk bezoek aan de laatste EK poulewedstrijd van het Nederlandse damesvolleybalteam; Nederland - Italië. Meer informatie en aanmelden: Eat2move.nl/activities/eat2move-kennis-en-netwerkevent

Workshop volleybal, voeding en herstel
Parallel aan het kennis- en netwerkevent organiseert Eat2Move samen met de Nevobo een workshop voor volleybaltrainers en -begeleiders. Hoe kan de samenstelling en timing van voeding het herstel na een volleybalwedstrijd of -training bevorderen? En welke rol kan de trainer daarin spelen? Carlien Harms, sportdiëtist en lid van Team Voeding NOC*NSF, geeft tijdens de workshop antwoord op deze en andere vragen.
Meer informatie en aanmelden: Eat2move.nl/activities/workshop-volleybal-voeding-en-herstel

Over Eat2Move
Topcentrum Eat2Move werkt aan optimale voeding voor de bevordering van prestatie en herstel in (top)sport en zorg. Nieuwe kennis leidt direct tot innovatieve trajecten met bedrijven voor de ontwikkeling van diensten en producten. Eat2Move is een samenwerkingsverband van Wageningen University, Hogeschool Arnhem-Nijmegen, InnoSportNL, NOC*NSF, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Friesland Campina, NIZO food research en Sportcentrum Papendal en wordt financieel ondersteund door Provincie Gelderland.

Geplaatst in:

Voor meer informatie en/of beeldmatermateriaal kunt u contact opnemen met:


Egbert Jager
Communicatieteam Eat2Move
E-mail: info@eat2move.nl
Telefoonnummer: 026-4834653

Website: http://www.eat2move.nl
Twitter: https://twitter.com/Eat2Move
Facebook: https://www.facebook.com/Eat2MoveNL

Eat2Move

plaats:
Apeldoorn

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234