ConvenientPower lanceert 's werelds eerste draadloze oplader "WoW(me)" voor het opladen van mobiele telefoons met metalen rug

SAN FRANCISCO, 21 september 2015 /PRNewswire/ -- ConvenientPower heeft vandaag 's werelds eerste draadloze oplaadpad aangekondigd. Deze transmitter is special ontworpen voor het opladen van mobiele apparaten met een metalen rug. De oplader werkt met Qualcomm(®) WiPower((TM)), een draadloze oplaadtechnologie, in licentie gegeven door Qualcomm Incorporated, die het mogelijk maakt om apparaten met een metalen exterieur draadloos op te laden. ConvenientPower's "WoW(me)"-pad kan metalen en niet-metalen apparaten opladen, zodat ontwerpers van telefoons ervoor kunnen kiezen om metaal en draadloos opladen te integreren om de gebruikerservaring en het gebruiksgemak te optimaliseren.

ConvenientPower heeft ook nauw samengewerkt met Qualcomm Technologies, Inc., een dochteronderneming van Qualcomm Incorporated, om voortgang te boeken op het gebied van het opladen van draadloze apparaten op basis van resonantie. Deze mijlpaal toont de ontwikkelingen die zich voordoen binnen de groeiende markt voor draadloos opladen nu het draadloos opladen van metalen smartphones steeds belangrijker wordt en ontwerpers van telefoons voorheen moesten kiezen tussen een premiumtelefoon met geïntegreerd metaal of draadloos opladen.

"Mobiele apparaten in een metalen behuizing of waarin metaal is geïntegreerd in het ontwerp, kunnen nu draadloos worden opgeladen en dat betekent een belangrijke doorbraak voor het gemakkelijk opladen die voort is gekomen uit onze nauwe samenwerking met Qualcomm. Deze ontwikkeling vergroot het aantal mogelijkheden voor ontwerpen en het waterdicht maken van mobiele elektronica, zoals draagbare apparaten, smartphones en computerapparaten. Er kan nu een grotere differentiatie in gebruikerservaring en productgevoel worden geleverd ", aldus Camille Tang, President en medeoprichter van ConvenientPower.

"We stellen grote prijs op de waardevolle tools en expertise die ConvenientPower heeft bijgedragen", aldus Steve Pazol, General Manager voor draadloos opladen van Qualcomm Incorporated. "We hadden nooit verwacht dat we hiermee zoveel opwinding zouden genereren. Dat ConvenientPower zo snel met een praktische toepassing is gekomen, brengt deze technologie zo veel dichter bij consumenten".

De nieuwe draadloze WoW(me-)oplaadpad heeft alle eigenschappen van de andere door Rezence gecertificeerde transmitters, inclusief de mogelijkheid om meerdere apparaten met verschillende energievereisten tegelijkertijd op te laden via de oppervlakken. Deze 10-Watt draadloze oplader kan meerdere apparaten opladen.

WiPower is ontworpen met het oog op ondersteuning van flexibele draadloze energie voor smartphones, tablets en andere consumentenelektronica, zodat OEM's en verticale markten (auto's, meubilair, hospitality) de technologie kunnen inzetten in verschillende oppervlakken/apparaten op een manier die efficiënt en eenvoudig te gebruiken is.

Over ConvenientPower ConvenientPower is een wereldwijd leider in draadloze energietechnologie en innovatie. De geteste en bewezen intellectuele eigendom en commercialisatie-expertise heeft wereldwijd al 21 nieuwe producten op het gebied van draadloos opladen opgeleverd, inclusief de eerste door Apple als "Made For iPhone" en "Over-The-Air" gecertificeerde draadloze oplaadproducten, het eerste draadloze oplaadproduct voor auto's in de auto's van Toyota en de eerste integratie van compatibele draadloze oplaadtoepassingen in meubilair, de medische wereld en kantoorgebouwen.

ConvenientPower ontwerpt en ontwikkelt draadloze oplaadoplossingen op basis van resonantie en inductie voor standaard en aangepaste technologieplatforms. Onder de producten en services zijn referentieontwerpen, modules en chipsets.www.convenientpower.com [http://www.convenientpower.com/]

Qualcomm en WiPower zijn handelsmerken van Qualcomm Incorporated, gedeponeerd in de Verenigde Staten en andere landen. Andere producten of merknamen kunnen handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van de respectieve eigenaars zijn.


ConvenientPower


CONTACT: Larry Smalheiser, Sparkpr, larry.smalheiser@sparkpr.com, +1 (415)504-3694


Web site: http://www.convenientpower.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234