Nederland wint goud op WK IPSC Shotgun

Capelle aan den IJssel, 21 september 2015

Het Nederlandse seniorenteam heeft goud gewonnen in de divisie Standard Manual op het wereldkampioenschap parcoursschieten met hagelgeweer (IPSC Shotgun) in Italië. Adrie de Bot, John Kwekkeboom, Peter Goesije en Rob Kisters deelden het podium met de teams van Groot-Brittannië en Polen. Teamcaptain Adrie de Bot won bovendien zilver in het individuele seniorenklassement.

Het WK IPSC Shotgun vond plaats van 13 tot en met 19 september in Agna, Italië. Bijna 600 deelnemers uit 36 landen, schoten daar in vijf dagen 30 wedstrijdonderdelen. Dat de Nederlandse schutters tot zulke resultaten zijn gekomen is een indrukwekkende prestatie, zeker gezien de beperkte trainingsmogelijkheden in Nederland.

Bij deze dynamische vorm van schietsport is naast precisie ook snelheid van belang. Twee tegenstrijdige zaken, waartussen de schutter de juiste balans moet vinden. Omdat elk wedstrijdonderdeel anders is moeten de deelnemers binnen enkele minuten de optimale aanpak en volgorde van doelen bepalen. IPSC kan worden beoefend met handvuurwapens, kogel- en hagelgeweren. Op het WK Shotgun werd met hagelgeweren geschoten in de divisies Open, Modified, Standard en Standard Manual.

IPSC-wedstrijden vallen onder de International Practical Shooting Confederation (IPSC). Deze sport wordt in circa 100 landen beoefend. De Nederlandse vertegenwoordiging van IPSC is de
Nederlandse Parcours Schutters Associatie (NPSA).

WK Shotgun : www.shotgunworldshoot-italy.org
NPSA : www.ipsc.nl
IPSC : www.ipsc.org

Meer weten?

Voor meer informatie omtrent IPSC, de NPSA en de prestaties van de Nederlanders kunt u contact opnemen met NPSA-voorzitter dhr. Sasja Barentsen.

Telefoon: 06-55815382
E-mail: sasja.barentsen@ipsc.nl

Nederlandse Parcours Schutters Associatie

plaats:
Capelle aan den IJssel

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234