Incubate festival 2015 succesvol verlopen

De elfde editie van het Incubate festival is met 20.000 bezoekers uit meer dan 35 verschillende landen, prachtige optredens op meer dan 35 locaties door de hele stad door 407 artiesten zeer succesvol verlopen voor de organisatie. 25,3% van de ticketkopers kwam uit het buitenland.

Directeur: "Grote stap voorwaarts"
Incubate-directeur Joost Heijthuijsen: "We hebben dit jaar als festival een belangrijke stap gezet richting de toekomst samen met onze partners. Dankzij de uitbreiding en verbreding van het festival hebben we onszelf niet alleen nog meer geworteld in de stad, maar we hebben onszelf ook nog meer op de Europese festivalkaart gezet. Dat blijkt ook uit de overweldigende reacties van pers, publiek en artiesten. Daar ben ik erg trots op. En op het team en de vrijwilligers dat dit heeft mogelijk gemaakt."

Artistiek leider: "Unieke concerten en bijzondere samenwerkingen"
Artistiek leider van Incubate Vincent Koreman: "Door onszelf meer te richten op bijzondere samenwerkingen tussen artiesten hebben we een uniek programma kunnen aanbieden, niet alleen wat betreft muziek en theater, maar ook door bijvoorbeeld de DIY Synth Convention, waarvoor mensen vanuit de hele wereld naar Tilburg kwamen. Ook de concerten op bijzondere locaties als het Natuurtheater, de Stadskelder en de Pauluskerk en de uitbreiding van het programma met exclusieve theatervoorstellingen zoals Ful en The Knife's 'Europa Europa' werden door onze bezoekers erg gewaardeerd. Deze lijn zullen we voor de komende editie verder uitbouwen."

Internationale pers: "most exciting festival"
The Guardian schreef over Incubate festival 2015: "Incubate is easily Europe's most consistently exciting and interesting left-field music festival."

"Right from the off you can see that Incubate has a decade's worth of experience under its belt."
- Muso's Guide over Incubate festival 2015

"Incubate biedt een hoorn des overvloeds aan nieuwe, spannende, onbegrijpelijke, gekke, exotische, vreemde of zelfs ondraaglijke muziek, verspreid over twintig locaties in Tilburg"
- De Volkskrant over Incubate festival 2015

"Geen grote tenten in een polder, niet de grootste namen. Het heeft Incubate groot gemaakt."
- nrc.next over Incubate festival 2015

Bezoekers uit 35 landen
Bezoekers kwamen uit zeker 35 verschillende landen waaronder Malta, Hong Kong, Maleisië, Mexico, Australië, Uruguay, Rusland, Israël, Canada, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Duitsland. 25,3% van alle ticketkopers kwamen uit het buitenland.

Incubate festival 2016
De volgende editie vindt plaats van 12 tot en met 18 September 2016 in Tilburg. De organisatie verwacht op korte termijn de eerste artiesten bekend te kunnen maken.


Incubate festival 2015 - 11e editie
Incubate is een stadsfestival voor cutting-edge cultuur. Gedreven door artistieke vernieuwing brengt het meer dan 300 culturele voorlopers. Zo presenteert Incubate een breed programma met vooruitstrevende muziek, beeldende kunst, debat, film en theater. In een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free folk. Verfrissende kunst naast inspirerend debat.

De elfde editie van Incubate vond plaats van 14 tot en met 20 september 2015 op meer dan twintig locaties in Tilburg. Van café tot kerk. Meer informatie staat op www.incubate.org.

Noot voor de redactie (niet ter publicatie):

Voor meer info en beelden ga naar onze perssite www.incubate.org/pressinfo
Zie voor livebeeld van Incubate ook: http://www.flickr.com/photos/incubatetilburg

Stichting Incubate

plaats:
Tilburg
website:
http://www.incubate.org

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234