Menukaart Tweede Kamer geveild voor 3.000 euro

Een unieke menukaart uit het restaurant van de Tweede Kamer is vanavond bij online veilinghuis Catawiki geveild voor 3.000 euro. De reden dat de menukaart zoveel geld opbracht is omdat deze is gesigneerd door niemand minder dan Nelson Mandela. De oud anti-apartheidsstrijder bezocht de Tweede kamer in 1994 vlak voordat hij werd gekozen als eerste zwarte president van Zuid-Afrika. Hij was hier voor een Nederlandse televisieactie in het kader van de Zuid-Afrikaanse verkiezingen. Mandela had een warme band met Nederland en was een goede vriend van ons Koningshuis. De menukaart is dan ook een echt stukje Nederlandse geschiedenis.

Handtekening
Volgens veilingmeesters Ger van Oers van Catawiki was er veel belangstelling voor de Menukaart. ''Nelson Mandela is zelfs na zijn dood (5 december 2013) nog altijd een grote held. Er zijn dan ook veel handtekening-verzamelaars die maar wat graag een handtekening van Mandela in hun collectie willen opnemen''. Nelson Mandela zette gedurende zijn leven echter maar heel weinig handtekeningen. Het is dan ook moeilijk om een originele handtekening van hem te vinden. Verzamelaars hebben vaak duizenden euro's over voor zijn handtekening. Van Oers geeft aan dat deze menukaart echt uniek is. ''Voor zover bekend is dit de enige menukaart ooit waar Mandela zijn handtekening op heeft gezet. Grappig detail is dat je hierdoor ook meteen weet wat Mandela die dag heeft gegeten''. Catawiki laat verder weten dat er door mensen uit heel Europa werd meegeboden. Uiteindelijk trok een bieder uit Zwitserland aan het langste eind en mag zich de nieuwe eigenaar van deze menukaart noemen.

Het resultaat van de veiling is terug te zien via: www.catawiki.nl/kavels/2853307

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Mark Borgman
tel: +31 (0)6-55847934

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 60 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

http://www.catawiki.nl

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234