CNV oproep aan minister: "Schiet op met fatsoenlijke WW flexwerkers"

"Starters en flexwerkers moeten weer een fatsoenlijke WW krijgen, net als andere werknemers. Daarvoor moet het zogenoemde WW-dagloonbesluit nu echt snel worden aangepast. Te veel mensen zijn hier nu al de dupe van. Het kan niet zo zijn dat een WW-uitkering bij flexwerkers en starters bijna kan worden gehalveerd. De minister lijkt daar nu een opening voor te geven en dat is hoog tijd." CNV-voorzitter Maurice Limmen reageert hiermee op de brief van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) die vandaag naar de Tweede Kamer is verstuurd, waarin hij aankondigt met het CNV in overleg te willen.

Het nieuwe dagloonbesluit zorgt ervoor dat de WW-uitkering fors lager kan uitpakken voor mensen die in het voorafgaande jaar korter dan een jaar hebben gewerkt. Dit treft vooral flexwerkers, starters en herintreders. Op 16 juli dit jaar heeft het CNV dit probleem al aangekaart bij minister Asscher. Toen leek de minister niet bereid deze WW-regels, waardoor flexwerkers de klos zijn, aan te passen. Limmen: "De Tweede Kamer heeft onze zorgen serieus genomen en hierover de minister op het matje geroepen. Vandaag blijkt dat de minister ernaar gaat kijken, maar wat mij betreft moet hij er vooral snel wat aan doen."

Voor meer informatie:

Erik Honkoop
Medewerker communicatie
CNV Vakcentrale
Telefoon: +31 30 751 1342
Telefoon: +31 6 5132 0918
Tiberdreef 4, 3561 GG Utrecht
Mail: e.honkoop@cnv.nl

CNV Vakcentrale

plaats:
Utrecht
website:
http://www.cnv.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234