MemoryGapp verbindt mensen met Alzheimer en hun familie

MemoryGapp voor iPhone(r) en iPad(r) helpt mensen met Alzheimer en hun familie, door het linken van gezichten op foto's met persoonlijke stemopnames.

Bekkevoort, België -18 september 2015 -Els De Craecker, dj bij JoeFM, lanceert maandag 21 september MemoryGapp voor iPhone(r) en iPad(r). Met de app kan men de eigen stem opnemen en die linken aan het eigen gezicht op foto's. Deze interactieve foto's worden gedeeld met dierbaren die lijden aan Alzheimer of andere aan dementie gerelateerde ziekten. Zij kunnen on-demand, door te tikken op de gezichten, de stemmen horen en zo de verhalen achter de foto's opnieuw beleven.

Doordat gebruikers foto's kunnen taggen en meerdere stemopnames kunnen toevoegen per foto, geeft MemoryGapp families de mogelijkheid om stemopnames te verzamelen en bij te houden zodat mensen die lijden aan dementie troost en rust in kunnen vinden bij het horen van vertrouwde stemmen terwijl ze de foto's bekijken.

Kenmerken van de app
- Het bevat een album met daarin de getagde foto's met audio, zodat de gebruiker te allen tijde toegang heeft tot vertrouwde stemmen en herinneringen.
- Nodigt vrienden, familie of kennissen uit om mee te werken. In hun inbox komen de foto's terecht waar ze hun stem aan kunnen toevoegen.
- Wanneer een stemopname is gemaakt en opgeslagen, dan wordt die meteen beschikbaar voor de verzender van de foto.
- Een foto nemen of een stemopname maken kan allemaal in de app zelf, de gebruiker hoeft de app niet te verlaten.

Beschikbaarheid
Naar aanleiding van Wereld Alzheimer dag op maandag 21 september, is de MemoryGapp beschikbaar in de App Store.
MemoryGapp is beschikbaar in de App Store voor Euro 3.99 en ontwikkeld voor iPhone(r) and iPad(r).
App Store Link: https://itunes.apple.com/us/app/memorygapp/id1038809587?ls=1&mt=8

Bijkomende informatie
Promotiecodes zijn beschikbaar voor mensen van de pers.
Perskit met screenshots, icons en andere media kunt u hier downloaden: https://www.dropbox.com/sh/iibwfyjrnz2yy5y/AADz4jm7TqWbRDxL93jISVa0a?dl=0

Website: www.MemoryGapp.be
Twitter: @MemoryGapp
Facebook: facebook.com/MemoryGappNL


Over Els De Craecker
Els De Craecker is dj bij JoeFM, daarnaast heeft ze zich gespecialiseerd in stemmenwerk. Zo levert ze voice-overs voor reclames op radio en tv, bedrijfsfilms e.d. Haar vader lijdt aan de ziekte van Alzheimer, waardoor ze het idee kreeg voor MemoryGapp. Met de app kunnen patiënten op elk moment luisteren naar vertrouwde stemmen en kijken naar bekende gezichten.

HalloMedia

plaats:
Bekkevoort België

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234