HelloFresh ontvangt 75 mln. euro op basis van waardering van 2,6 mld.

Berlijn, 17 september 2015 - HelloFresh, de toonaangevende wereldwijde aanbieder van thuisbezorgde verse maaltijden, kondigt vandaag een nieuwe investering van 75 miljoen euro aan van investment manager Baillie Gifford uit het Verenigd Koninkrijk.

Baillie Gifford waardeert HelloFresh op 2,6 miljard euro post-money.

Dominik Richter, medeoprichter en CEO van HelloFresh, zegt: "we geloven in het substantiële groeipotentieel van ons bedrijf en we zijn blij met deze bevestiging van onze strategie en verdienmodel. Baillie Gifford is een hoogwaardige lange-termijn belegger met een uitgebreide expertise op het gebied van e-commerce. We verwelkomen hen bij HelloFresh. "

James Anderson, partner bij Baillie Gifford & Co: "wij zijn zeer verheugd om te investeren in HelloFresh, een snelgroeiend bedrijf dat een nieuwe categorie binnen de wereldwijde markt voor levensmiddelen creëert. We kijken ernaar uit om samen met het HelloFresh-team te werken en om het bedrijf op de lange termijn te ondersteunen. "

Samen met haar investeerders, evalueert HelloFresh continue de resultaten, ontwikkelingen en strategische opties. Dit omvat ook een voortdurende evaluatie van een reeks van financieringsmogelijkheden, met inbegrip van de analyse van een mogelijke toekomstige beursgang.

HelloFresh is wereldwijd de grootste thuisbezorgservice van verse maaltijden. In 7 landen bieden ze klanten de mogelijkheid om van gezonde, zelfgemaakte maaltijden te genieten zonder na te hoeven denken over het weekmenu, de boodschappen en voedselverspilling.

HelloFresh levert op dit moment meer dan 4 miljoen maaltijden per maand, aan huishoudens over de hele wereld. De netto omzet van het bedrijf groeide in 2014 met 391,8% ten opzichte van 2013 en HelloFresh heeft een soortgelijk groeitraject laten zien tijdens het eerste kwartaal van 2015. Dit maakt het bedrijf een van de snelst-groeiende wereldwijde spelers in de online-foodsector.

Over HelloFresh
HelloFresh is momenteel actief in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk, Nederland, België, Australië en de Verenigde Staten. HelloFresh levert meer dan 4 miljoen maaltijden per maand aan 280.000 abonnees wereldwijd (vanaf april 2015). Het bedrijf werd opgericht in november 2011 en is gevestigd in Berlijn. Verder kantoren zijn te vinden in New York, Londen, Amsterdam en Sydney. Huidige investeerders zijn Insight Venture Partners, Phenomen Ventures, Rocket Internet en Vorwerk Direct Selling Ventures.

Geplaatst in:

HelloFresh

plaats:
Berlijn

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234