Genomineerden Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2015

De tweede jureringronde van de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2015 heeft plaatsgevonden. De genomineerden zijn bekend. De volgende kunstenaars zijn genomineerd voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2015:

Mohamed Aarab, Cian-Yu Bai, Kim David Bots, Tessa Chaplin, Sidyon Cucaro, Femke Dekkers, Anne Forest, Paul de Jong, Jaap Kamsma, Mirthe Klück, Rabi Koria, Ruben Kragt, Lilian Kreutzberger, Joost Krijnen, Lennart Lahuis, Harry Markusse, Janine van Oene, Tanja Ritterbex, Erik-Jan van der Schuur, Jessica Skowroneck, Maarten van Soest, Eva Spierenburg, Jouni Toni, Charlott Weise.

Op 9 oktober 2015 zal de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst uitgereikt worden door Z.M. de Koning in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Uit de lijst van genomineerden zullen 4 winnaars bekend gemaakt worden. De Koninklijke Prijs, die in 1871 door Willem III werd ingesteld als Koninklijke Subsidie, is bedoeld om jong talent op het gebied van de schilderkunst te stimuleren.

De jury van de Koninklijke Prijs bestaat dit jaar uit: Gijs Frieling, Hans den Hartog Jager, Nanda Janssen, Iris Kensmil, Jan van der Ploeg, Benno Tempel (voorzitter) en Esther Tielemans.

De tentoonstelling is geopend voor publiek vanaf 10 oktober 2015 en te bezoeken van dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur (herfstvakantie ook op maandag geopend).

Zoals ieder jaar kunnen bezoekers na het bekijken van de tentoonstelling een stem uitbrengen op hun favoriete schilderij. Het schilderij met de meeste stemmen wordt verloot onder de bezoekers die kozen voor dit schilderij. Nieuw dit jaar is de Kinderjuryvoor kinderen vanaf 6 t/m 12 jaar.
www.paleisamsterdam.nl

Geplaatst in:

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal:
Koninklijk Paleis Amsterdam
Gaby Çelebi-Arendsen
T: 06-30000521
E: g.celebi@dkh.nl
www.paleisamsterdam.nl/facebook
www.paleisamsterdam.nl/twitter
www.paleisamsterdam.nl/pinterest

St. Koninklijk Paleis Amsterdam

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.paleisamsterdam.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234