Gala in A2-tunnel levert bijna 90.000 euro op voor Ronald McDonald Huizen

Het benefietgala [t]Huis in de Tunnel dat afgelopen zaterdag 12 september in de in aanbouw zijnde A2-tunnel Maastricht werd gehouden, heeft Euro 86.500,- opgeleverd. Meer dan 570 gasten brachten deze 2.450 'nachtzoenen' [*] bij elkaar op de grootste Limburgse fundraiser ooit voor de twee Ronald McDonald Huizen Limburg.

Het benefietgala [t]Huis in de Tunnel werd gepresenteerd door Robert ten Brink, al meer dan twaalf jaar ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds. Optredens waren er onder andere van zijn dochters Charlotte en Suus ten Brink, met hun gevoelige vertolking van 'Mag ik dan bij jou' van Claudia de Breij. Ook dansers van Dansschool Reality, die finalist waren in 'Holland's got Talent' 2013, waren van de partij. De opbrengst kwam geheel ten goede aan het Ronald McDonald Huis Maastricht en de Ronald McDonald Kindervallei Valkenburg.

A2 Tunnel staat voor verbinding
Het thema van de benefietavond was 'verbinding'. De A2-tunnel vormt straks immers de fysieke verbinding tussen de twee Ronald McDonald Huizen in Limburg. Margo de Kock, directeur van het Ronald McDonald Huis Maastricht was zeer gelukkig met de opbrengst. "Dit hadden wij nooit durven dromen. Met dit bedrag kunnen Ronald McDonald Huis Maastricht en Ronald McDonald Kindervallei in Valkenburg weer veel gezinnen samen laten zijn op het moment dat ze elkaar het hardste nodig hebben: als hun kind ziek of gehandicapt is. We kunnen ogen weer laten twinkelen."

Hoogtepunt van de avond
Een van de hoogtepunten van de avond was het ontroerende verhaal van Nelleke Litjens, moeder van Maurits, die na zijn ongeluk gebruik heeft mogen maken van de faciliteiten van zowel het Ronald McDonald Huis Maastricht als ook de Ronald McDonald Kindervallei in Valkenburg. Onder de gasten bevonden zich onder andere Commissaris van de Koningin in Limburg Theo Bovens, Burgemeester van Maastricht Annemarie Penn-te Strake, oud-burgemeester van Maastricht Gerd Leers en drievoudig Olympisch bronzen medaillewinnaar Arnold Vanderlyde.

*: een nachtzoen staat gelijk aan een overnachting voor een gezin in een van de Ronald McDonald Huizen. Voor interviews, foto's of overige vragen kunt u contact opnemen met Robert Hoogenboom, secretaris van Stichting [t]Huis in de tunnel op (0031)-627 863 567 of via info@thuisindetunnel.nl.

Ronald McDonald Kinderfonds

plaats:
Maastricht

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234