GBST heet ervaren professional welkom in team van Capital Markets UK

Ian Jack aangesteld als CEO van GBST Capital Markets UKLONDEN en NEW YORK, 14 september 2015 /PRNewswire/ -- GBST, een toonaangevende, internationale provider van effectentransactie- en fondsbeheersoftware voor de financiële servicesector, heeft vandaag bekend gemaakt dat Ian Jack is aangesteld als CEO voor diens Capital Markets-activiteiten in het VK.

Ian brengt 15 jaar ervaring in de financiële servicesector met zich mee met specialisatie op het gebied van financiële front- en backofficenetwerken. Zijn meest recente functie was internationaal hoofd van infrastructuur voor de New York Stock Exchange (NYSE). Hij was gevestigd in het kantoor in New York en hield toezicht op een internationaal team dat verantwoordelijk is voor de infrastructuuractiviteiten van het bedrijf, inclusief het wereldwijde handelsnetwerk en datacenters. Voor NYSE was Ian werkzaam bij Colt Telecom, Radianz en Logica Ltd.

Ian zal werken vanuit Londen en rapporteert aan Stephen Lake, CEO van de Groep, en zal zich richten op de uitbreiding van de kapitaalmarktactiviteiten van het bedrijf op nieuwe markten in Europa. "We zijn zeer verheugd over het feit dat Ian ons Capital Markets UK-team zal gaan leiden", aldus Stephen. "Zijn diepgaande ervaring in financiële netwerken wordt gecombineerd met een ongelofelijke visie voor de toekomst van de sector, wat perfect aansluit op de filosofie van GBST voor productontwikkeling en toewijding aan wereldwijde groei."

In een reactie gaf Ian aan dat het juist deze focus op groei en innovatie bij GBST was die vanaf het begin de meeste indruk op hem hadden gemaakt. "GBST heeft een motivatie om klantgerichte systemen te ontwikkelen en te reageren op de behoeften van de specifieke markt waarin ze aanwezig zijn", zei hij. "Het staat buiten kijf dat ik erg blij ben dat ik in dit stadium van groei aan de slag kan gaan bij GBST. De sector staat op dit moment op een keerpunt, zowel met een steeds complexere regelgeving als met een constante behoefte aan investering in efficiency van zowel midoffice als backoffice. Ik kijk ernaar uit om de Europese tak van GBST door deze uitdagingen en kansen te sturen."

Stephen voegt daar aan toe: "We voorspellen de komende paar jaar aanzienlijke groei in de kapitaalmarktsector en de energie en kennis die Ian meebrengt, zal cruciaal zijn voor ons succes."

Over GBST

GBST biedt wereldwijd technologieservices aan de financiële servicesector en werkt aan oplossingen voor de contante behoefte van klanten aan innovatie, concurrerend vermogen en responsieve IT die ondernemingen alle kansen bieden. GBST is genoteerd aan de Australische effectenbeurs en heeft kantoren in Brisbane en in de rest van Australië, in Londen en New York, alsook activiteiten in Hongkong, Parijs en Singapore.

Mediacontact: Melanie BuddenThe Realization Group +44 (0) 7974 937 970Melanie.budden@therealizationgroup.com [mailto:Melanie.budden@therealizationgroup.com]


GBST

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234