Buma NL uitverkocht

Buma NL, de conferentie en het festival voor de Nederlandstalige muziek, is voor het eerst in haar zesjarig bestaan uitverkocht. Op maandag 14 september komen Nederlandse artiesten, muziekprofessionals, boekers en liefhebbers samen op de Parade in 's-Hertogenbosch voor de zesde editie van Buma NL. Dit jaar is gekozen voor een brede muzikale insteek; in zowel het conferentieprogramma als de aansluitende Buma NL Awards is veel ruimte gecreëerd voor alle Nederlandstalige muziek, wat heeft geleid tot veel animo voor het evenement. "Het is goed om te zien dat er industriebreed volle aandacht is voor de uitdagingen van de Nederlandstalige muziek. Nu is het zaak om daar waar het kan met zijn allen de koe bij de horens te vatten,"aldus Frank Helmink, directeur Buma Cultuur, organisator van het evenement.

Het conferentieprogramma wordt geopend door een keynote van Guus Meeuwis. Hij zal, met schrijver/journalist Leon Verdonschot als interviewer, uitgebreid inzicht geven in de ups en downs van zijn 20-jarige carrière als zanger. Daarnaast zijn er een aantal interactieve panels zoals het demospreekuur en de speeddatesessies waarbij vragen kunnen worden gesteld aan diverse professionals uit het vak. De dag wordt traditioneel afgesloten met de Buma NL Awards, waarbij voor het eerst onderscheid wordt gemaakt tussen het Nederlandstalige levenslied zoals van Jan Smit en Frans Duijts en Nederlandstalige popmuziek zoals Blof of Nielson.

Het is niet meer mogelijk om kaarten te kopen voor Buma NL. Wel is het mogelijk om een samenvatting terug te zien van de award show op woensdag 16 september: 'Sterren.nl presenteert: De Buma NL Awards' wordt om 16.20 uur uitgezonden bij AVROTROS op NPO1.

Over Buma NL
Buma NL is de conferentie en het festival voor Nederlandstalige muziek. Buma NL is een eendaags evenement dat met panels, discussies, showcases en de awardshow het professioneel middelpunt is voor iedereen die werkt voor en met het Nederlandstalige repertoire. De opzet is enerzijds om professionals uit de industrie op de hoogte te brengen van wat er speelt en de sector te mobiliseren, te faciliteren en te versterken om uiteindelijk de erkenning voor de Nederlandstalige muziek te vergroten. Anderzijds om het publiek een programma te bieden van het beste uit de Nederlandstalige muziek. Mediapartners van Buma NL zijn Sterren.nl, RADIONL, PuurNL, TV Oranje, VBRO Radio

Informatie en beeldmateriaal:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Sandra Bulthuis
NewInfluence
Sandra@newinfluence.nl
T: 06 2152 5769

Buma Cultuur

plaats:
Hilversum

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234