‘De Tropen’ is geopend in Amsterdam oost

"Een grand café met een unieke, historische locatie en terras aan het Oosterpark"

Donderdag 10 september heeft De Tropen haar deuren geopend, gevestigd in het indrukwekkende monument van het KIT (Koninklijke Instituut voor de Tropen). Met 82 zitplaatsen binnen en een terras met 98 zitplaatsen is De Tropen een nieuwe levendige hotspot in Amsterdam oost, direct aan het Oosterpark en gelegen aan het Tropenmuseum. Het interieur en de inrichting zijn ontworpen door studio Piet Boon, waarbij de historische elementen van het pand in acht zijn genomen en er een goede balans is gezocht tussen park, recreatie en het monumentale pand. In de keuken hebben chefs Robin Tiemenssen en Roy van Loenen zich laten inspireren door wereldse smaken en deze vertaald naar moderne gerechten in een nieuw werelds jasje.

Bij Grand Café 'De Tropen' spelen eten en drinken in haar meest pure vorm de hoofdrol. Wereldse verhalen en smaken bereidt met duurzame, lokale producten. Museumgasten, huurders uit het gebouw van het KIT, Oosterparkbezoekers en buurtgenoten kunnen hier terecht voor een ambachtelijke koffie van Moyee met gevulde chocolade of een sticky toffee bananencake. In de middag vind je op de kaart vers gemaakte lunchgerechten op zuurdesem- of meergranen brood of heerlijke Oosterse- of couscous salades. In de avond ken men hier terecht voor een heerlijk werelds diner met goede wijn, een banenbiertje of een gebrande ananas-cocktail van het cocktailmenu ontwikkeld door de Cocktail Professor. Op het menu staat onder andere een Surinaamse pinda bravoe met kip, een gegrilde zeebaars met zwarte bonen crème en Australische Rocky Road. Ook is er een speciaal menu voor kinderen. Alle gerechten zijn zoveel mogelijk bereid met biologische en duurzame ingrediënten en door een brede variëteit op het menu is het restaurant zowel toegankelijk voor een broodje als voor een uitgebreid diner.

Interieur en inrichting door studio Piet Boon
Studio Piet Boon heeft zich ontfermt over het interieur en de inrichting van De Tropen. De historische architectuur van het monumentale pand is in tact gehouden, waardoor de originele schoonheid in ere hersteld is, maar tegelijkertijd ook een eigentijds, modern karakter krijgt. "Voor het concept van De Tropen hebben wij ervoor gekozen om het interieur te verrijken en te verruimen", aldus Studio Piet Boon. Midden in het grand café siert een royaal opgezette centrale, donkergroene bar de ruimte. Achter de bar staat een grote vitrinewand waarin het museum decorstukken tentoonstelt. Een rustige opstelling van vast meubilair met verschillende zithoogtes die op hun beurt zorgen voor subtiele dynamiek. Dankzij de architectuur van het pand genieten gasten van een grote hoeveelheid natuurlijk licht en fungeert het Oosterpark als een uniek verlengstuk van het interieur, wat De Tropen niet alleen de perfecte uitvalsbasis maakt om het Tropenmuseum te verkennen, maar ook een aangename plek voor bezoekers van buitenaf.

Renovatie & feestelijke opening van Oosterpark
Met de renovatie van het Oosterpark is er een nieuwe toegang gerealiseerd die het park verbindt met de binnentuin van het KIT. Hierdoor wordt De Tropen zowel toegankelijk voor bezoekers van het Tropenmuseum als bezoekers van buitenaf. Achter het kinderbadje is een nieuwe poort geplaatst waarmee bezoekers vanuit het park eenvoudig het terras van De Tropen kunnen bereiken. Op 26 september viert Amsterdam de opening van het Oosterpark. In het park zijn de gehele dag vele activiteiten te doen voor het gehele gezin. Ook De Tropen viert de opening van het Oosterpark met verschillende activiteiten in de binnentuin van het KIT, te bereiken via de toegangspoort gelegen bij het kinderbadje.

Meer informatie over Koninklijk Instituut voor de Tropen
Het KIT (Koninklijk instituut voor de Tropen) is een indrukwekkend monumentaal pand gelegen aan de Mauritskade in Amsterdam. In het KIT is diversiteit aan bedrijven en organisaties gevestigd met een sterke focus op duurzame ontwikkelingen en interculturele samenwerking. Hier ontmoeten zij elkaar met een gezamenlijke grensverleggende visie en ontstaan er vruchtbare samenwerkingen. Eén van deze organisaties is het onlangs vernieuwde Tropenmuseum, waar duizenden verhalen, fascinerende kunstwerken en intrigerende voorwerpen uiteenlopende culturen tot leven brengt en met elkaar verbinden. Het karakter van het KIT is ook in het grand café terug te vinden. Zo zijn er niet alleen culturele invloeden zichtbaar in de keuken, ook worden bezoekers op een laagdrempelige wijze geïnformeerd over de ontwikkelingen en projecten van het KIT. Daarbij krijgen gasten de mogelijkheid een project waar ze achter staan te steunen.

De Tropen

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234