Grootschalige landelijke actie voor duurzamer eten van start

Amsterdam, 11 september 2015 - Vanaf aanstaande maandag gaat landelijk voor het tweede jaar de DOE MAAR LEKKER DUURZAAM-actie van start, een initiatief van de Nationale Postcode Loterij met Unilever en Albert Heijn als partners. Met deze actie willen de drie partijen Nederlandse consumenten motiveren om duurzamer te eten. Er wordt daarbij nauw samengewerkt met Nederlandse goede doelen en certificeringsprogramma's, zoals Natuur & Milieu, de Dierenbescherming, Marine Stewardship Council (MSC), UTZ Certified, Stichting Max Havelaar en Rainforest Alliance. De actie maakt het mogelijk dat 2,5 miljoen Nederlandse huishoudens gratis duurzamere producten kunnen uitproberen. In de loop van volgende week ontvangen namelijk alle 2,5 miljoen Postcode Loterij-deelnemers een kaart van de loterij cadeau ter waarde van 12,50 euro. Met deze cadeaukaart kunnen zij tot en met 4 oktober gratis duurzamere boodschappen doen bij Albert Heijn.

Duurzamer eten maakt het verschil
"Duurzamer eten kan een enorm verschil maken voor mens, dier en milieu", aldus Imme Rog, managing director van de Nationale Postcode Loterij: "Wij voelen een grote verantwoordelijkheid om een massale beweging naar duurzamer eten in gang te zetten.
Dit is tot op heden het grootste initiatief in Nederland op dit vlak. De actie past bij de missie van de Nationale Postcode Loterij; werken aan een meer duurzame en rechtvaardige wereld".

Noodzaak tot duurzamer eten
"De conclusies uit Dossier Duurzaam 2015 laten zien waarom het belangrijk is om mensen te laten ervaren hoe makkelijk en betaalbaar duurzamer eten is", aldus Anniek Mauser, verantwoordelijk voor het duurzaamheidsbeleid bij Unilever. Dit onderzoek van GfK en marketingbureau b-open meet jaarlijks de houding en perceptie van Nederlandse consumenten ten aanzien van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. "Steeds meer Nederlanders (49%) vinden duurzaam eten belangrijk , alleen zien we dat niet altijd terug in het boodschappenmandje. Twee derde van de consumenten let er bij het winkelen in de supermarkt nog niet op of de producten die ze kopen duurzaam zijn. Deze landelijke actie laat zien hoe eenvoudig het is om te eten met oog voor mens, dier en milieu".

Imke van Gasselt, verantwoordelijk voor Responsible Retailing bij Albert Heijn: Als je écht structureel een duurzame beweging in gang wilt zetten dan moeten we dat samen doen. Daarom is het zo mooi dat we met drie grote partijen de krachten bundelen. Ik hoop van harte dat dit initiatief hét zetje is waarmee we ons land laten proeven dat duurzaam eten écht naar meer smaakt."

Gratis duurzamere boodschappen tot en met 4 oktober
In de loop van volgende week ontvangen alle 2,5 miljoen Postcode Loterij-deelnemers, net als in november 2014, als cadeau van de loterij een cadeaukaart ter waarde van 12,50 euro. Hiermee kunnen zij tot en met 4 oktober bij Albert Heijn duurzamere producten kopen. Er is een keuze uit honderden producten die onder het Unilever Duurzame Landbouwprogramma vallen, Albert Heijn eigen merk producten en overige merken met een keurmerk of kenmerk zoals Beter Leven, Fairtrade, EKO of Rainforest Alliance. Er is in totaal keuze uit meer dan 1400 producten: bijvoorbeeld A-merken zoals Unox, Knorr, Bertolli, Lipton, Magnum en Ben & Jerry's.

Imme Rog, managing director van de Nationale Postcode Loterij: "Door deze actie te herhalen willen we zoveel mogelijk Nederlanders kennis laten maken met duurzamere producten en laten zien hoe makkelijk het is om met producten uit de supermarkt een lekkere, duurzame maaltijd op tafel te zetten. Voor 12,50 euro heb je al een duurzame maaltijd voor vier personen. Mensen meerdere keren laten ervaren hoe normaal duurzamer eten eigenlijk is, is essentieel om eventuele twijfel bij het kopen van deze producten weg te nemen. Wij hopen daarom dat veel van onze 2,5 miljoen deelnemers in de komende weken hun cadeaukaart zullen gaan verzilveren en ervaren hoe lekker en makkelijk duurzamer eten is".

www.doemaarlekkerduurzaam.nl

Geplaatst in:

Neem voor meer informatie, interviewverzoeken of het opvragen van beeldmateriaal contact op met:

Het PR Bureau
Laura Miller
T 06 46 19 07 44
T 020 670 22 32
Laura.Miller@hetprbureau.nl

ACHTERGRONDINFO 'DOE MAAR LEKKER DUURZAAM'

Over Dossier Duurzaam
Dossier Duurzaam is een initiatief van GfK en b-open. Het onderzoek meet sinds 2008 de ontwikkeling in houding en perceptie van consumenten ten aanzien van duurzaamheid/MVO en het imago van merken op dit gebied. Inmiddels bevat Dossier Duurzaam kennis en inzichten gebaseerd op meer dan 10 onderzoeksflights sinds 2008. www.dossierduurzaam.nl

Over Nationale Postcode Loterij
De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk. Inmiddels spelen 2,5 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met de helft van hun lotprijs 92 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 4,4 miljard euro aan mens en natuur gegeven. UNICEF, Voedselbanken Nederland, het Wereld Natuur Fonds, Amnesty International, Natuurmonumenten, Artsen zonder Grenzen en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun. Sinds 2005 is het format van de Postcode Loterij ook actief in het Verenigd Koninkrijk en Zweden, waar de People's Postcode Lottery en de Svenska PostkodLotteriet fondsen werven voor goede doelen. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia/Postcode Loterijen is de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. www.postcodeloterij.nl

Over Albert Heijn
Albert Heijn is een winkel voor iedereen. Met ruim 850 winkels in Nederland biedt de supermarkt ruime keuze, dagelijkse inspiratie en hoge kwaliteit. Bij de verschillende typen winkels als de wijkwinkel, ah to go, ah xl, ah online en pick up points kunnen klanten elk moment van de dag terecht. Dagelijks staan 100.000 medewerkers klaar om klanten prettig boodschappen te laten doen. Achter de schermen wordt dagelijks hard gewerkt om klanten te voorzien van lekker, veilig, gezond en duurzaam eten. Daarin wil Albert Heijn het iedere dag beter doen. Beter voor de klant, beter voor zijn medewerkers en beter voor de buurt. www.ah.nl.

Over Unilever
Bij Unilever in Nederland, inclusief het Corporate Centre, deBrug (kantoor Unilever Benelux), deKade (Unilever Nederland Services), Unilever Research & Development Vlaardingen (URDV) en de fabrieken, werken in totaal circa 3.200 mensen. Unilever heeft in 2010 het Unilever Sustainable Living Plan geïntroduceerd waarin ambitieuze doelen voor 2020 zijn neergelegd, waaronder 100% van de landbouwgrondstoffen betrekken uit duurzame landbouw. De fabrieken produceren voor zowel de Nederlandse als Europese markt. Unilever heeft in Nederland een sterke merkenportefeuille met bekende merken als Andrélon, Axe, Becel, Ben & Jerry's, Bertolli, Calvé, Conimex, Dove, Glorix, Knorr, Lipton, Neutral, OLA, OMO, Prodent, Rexona, Sun, Unox en Zwitsal. Meer informatie over Unilever en haar merken is te vinden op www.unilever.nl.

Doe Maar Lekker Duurzaam

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234