Chain Trekt 30 Miljoen Dollar Aan van Leiders Uit Financiële Industrie

SAN FRANCISCO, 10 september 2015 /PRNewswire/ -- Chain, Inc., toonaangevend leverancier van blockchain technology solutions voor financiële instellingen, maakt vandaag bekend dat het 30 miljoen aan deelneming heeft aangetrokken van een syndicaat met de grootste instellingen in de financiële en betalingssector, waaronder Visa, Nasdaq, Citi Ventures, Capital One, Fiserv en Orange. Chain gaat samen met deze nieuwe aandelenpartners een Blockchain Working Group vormen die zich zal richten op onderzoek naar de toepassingen van deze technologie op diverse markten en op een coöperatieve aanpak op het gebied van interoperabiliteit. Jim Robinson III, de oud-CEO van American Express en de oprichter van RRE Ventures, is toegetreden tot de Raad van Bestuur van Chain, Inc.

"Een blockchain is meer dan financiële technologie - het is een strategie," aldus Adam Ludwin, de CEO van Chain. "Als ze intelligent worden ingezet, zullen blockchainnetwerken een fundamentele verbetering vormen voor de transacties van activa tussen partijen. Wij zijn ontzettend blij dat we gaan samenwerken met de organisaties die volgens ons in de beste positie zijn om te profiteren van de veranderingen in de marktstructuur die onvermijdelijk in de toekomst gaan plaatsvinden."

"Met deze investering in Chain onderstrepen wij bij Visa onze lang gekoesterde ambitie om technologieën zoals de blockchain te verkennen, als daarmee veilige en gemakkelijke digitale betalingen mogelijk zijn voor onze cliënten en hun cliënten," aldus Jim McCarthy, executive vice president innovation and strategic partnerships bij Visa.

Een blockchain is een nieuw model voor het overdragen van financiële activa waarbij de third-party intermediaries zijn vervangen door cryptografisch beveiligde netwerken. Door een blockchain zijn houders van activa op een bepaalde markt in staat om transacties peer-to-peer, direct en tegen lage kosten uit te voeren. Deze netwerken faciliteren de uitgave en overdracht van allerlei soorten activa, uiteenlopend van financiële aandelen en valuta tot cadeaubonnen, belminuten, spaarpunten en energy credits. Transacties worden automatisch bijgeschreven in een grootboek dat op het netwerk wordt gedeeld, met als voordeel grotere transparantie voor emittenten, beheerders en toezichthouders. Bovendien zullen risico's voor de tegenpartij dankzij het gebruik van cryptografische handtekeningen verlaagd worden en fraude worden voorkomen, waardoor een blockchain-based overdracht de veiligste methode voor transacties ooit wordt.

"De blockchaintechnologie staat voor een fundamentele ommekeer, een nieuwe generatie van financiële dienstverlening, een transformatie die dankzij Chain's platform mogelijk wordt gemaakt en versneld gaat worden," zegt Ramneek Gupta, Managing Director en Co-hoofd van Global Venture Investing bij Citi Ventures. "Wij hopen het Chain platform aan te grijpen om snel applicaties te testen en te ontwikkelen als onderdeel van Citi's veelzijdige blockchainstrategie, om onze cliënten potentieel een echt verbeterde ervaring te bieden die ver boven de valuta en de betalingen uitstijgt."

Chain, Inc, net iets meer dan een jaar geleden gestart, werkt momenteel al nauw samen met een aantal grote instellingen, waaronder First Data en Nasdaq.

"Er is nauwe samenwerking met Chain om de efficiëntie op de kapitaalmarkten te verhogen," zegt Brad Peterson, Chief Information Officer, Nasdaq. "Dankzij hun platform kunnen wij over de hele linie de time-to-market van onze verschillende blockchain-initiatieven versnellen. Door te investeren in dit bedrijf kunnen wij onze partnerschap verder uitbreiden, en dat willen we heel graag."

Chain werkt samen met vooraanstaande instellingen bij het ontwerp, de aanleg en de exploitatie van blockchain-netwerken, die speciaal gebouwd worden voor bepaalde markten en soorten activa. Deze private netwerken, die over het algemeen geen gebruik maken van bitcoins als valuta maar die gebaseerd zijn op dezelfde open protocols, kunnen onderling maar ook met andere digitale valutanetwerken interoperabel werken.

"Blockchaintechnologie betekent een nieuwe kans om de ervaring in financiële dienstverlening verder te verbeteren," aldus Jeff Yabuki, CEO van Fiserv. "Met de investering in Chain laten wij zien dat we streven naar innovatie in onze financiële dienstverlening. Wij zien uit naar samenwerking met het Chain management team om de ontwikkeling van deze belangrijke technologie te stimuleren."

Chain's intuïtieve en veilige software platform is de uitvoering van een open specificatie en bevat een complete reeks van componenten waarmee verbinding wordt gemaakt en waarmee men transacties uitvoert op een blockchainnetwerk als emittent, vermogensbeheerder of andere deelnemer. Het platform bevat verder ontwikkeltools waarmee bedrijven snel prototypes maken in een sandboxed omgeving. Het technische team is ook verantwoordelijk geweest voor de opbouw van de software infrastructuren van Salesforce.com en Microsoft.

"Chain biedt een technologieplatform waarin de ontwikkelaar centraal staat, en het is zowel intuïtief als krachtig," aldus Adam Boutin van Capital One Ventures. "Nu we zijn begonnen met het verkennen van het enorme potentieel van blockchaintechnologie, is het Chain team een geweldige strategische denkpartner, bijvoorbeeld ook door co-hosting van een interne hack-a-thon waaruit binnen 48 uur 12 verschillende oplossingen zijn voortgekomen."

Blockchain technologie creëert ook mogelijkheden voor bedrijven buiten de financiële dienstverlening waaronder bijvoorbeeld mobiele operators, die dagelijks een enorme hoeveelheid aan digitale data verwerken.

"Wij geloven in de potentiële disruptie door de blockchain. Als belangrijke partner en investeerder in Chain zullen wij sneller in staat zijn om deze technologie eigen te maken en te testen," zegt Pierre Louette, de Deputy CEO van Orange. "Wij zullen onze eigen toepassingen namelijk gaan inzetten voor meerdere doeleinden binnen onze verschillende activiteiten, om zo de dienstverlening te verbeteren en te moderniseren voor onze klanten."

Chain's nieuwe strategische investeerders zullen samen een Blockchain Working Group vormen die tweemaal per jaar bijeenkomt, waarbij tevens vooraanstaande technologen, academici en onderzoekers op het gebied van blockchaintechnologie aanwezig zullen zijn. Naast het leren van elkaar en van leidende experts zal de werkgroep kijken naar mogelijke interoperabiliteit tussen deze nieuwe generatie van financiële netwerken.

De huidige investeerders in Chain, Khosla Ventures, RRE Ventures, Thrive Capital en SV Angel gaven ook deelname, aangevuld door de voormalige CEO van Bank of America, David Coulter, X PRIZE Foundation CEO Peter Diamandis en de medeoprichter van MongoDB Kevin Ryan.

Over Chain

Chain Inc. is partner van toonaangevende financiële instellingen bij de opbouw en aanleg van blockchainnetwerken voor naadloze, programmatische en peer-to-peer transacties van digitale activa. Dit platform, gebaseerd op het open en interoperabele bitcoin protocol, geeft instellingen de mogelijkheid tot aanmaak, uitgifte, opslag en overdracht van digitale activa op private netwerken, speciaal afgestemd op een bepaalde markt. Het bedrijf biedt een keur aan oplossingen, van ontwikkelsandbox voor rapid prototyping tot veilige netwerk nodes voor productiesystemen. Chain's hoofdkwartier staat in San Francisco, Californië. Meer informatie is te vinden op www.chain.com [http://www.chain.com/]. Voor media- en andere vragen kunt u een e-mail sturen naar hello@chain.com [mailto:adam@chain.com].

Contact: Elizabeth Alinikoff elizabeth@chain.com [mailto:elizabeth@chain.com]


Chain, Inc.


Web site: http://www.chain.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234