Markel gaat activa van CATCo Investment Management Ltd verwerven

RICHMOND, Virginia, LONDEN en HAMILTON, Bermuda, 10 september 2015 /PRNewswire/ -- Markel Corporation ("Markel") en CATCo Investment Management Ltd. ("CATCo") kondigden vandaag samen aan dat zij een overeenkomst zijn aangegaan waarbij Markel substantieel alle activa van CATCo verwerft. De transactie is onderhevig aan de gebruikelijke afsluitingsvoorwaarden, en zal naar verwachting worden afgesloten in het vierde kwartaal van 2015. Aanvullende voorwaarden werden niet vrijgegeven.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20140415/73238 [http://photos.prnewswire.com/prnh/20140415/73238]

Na de afronding van de acquisitie zal het bedrijf opereren onder de naam Markel CATCo Investment Management Ltd. ("Markel CATCo"). Het bestaande managementteam van CATCo, onder leiding van CEO Tony Belisle, zal overgaan naar gelijkwaardige rollen bij Markel CATCo en zal het bedrijf vanuit haar hoofdkantoor in Hamilton, Bermuda leiden, onder eigendom van Markel.

Richard R. Whitt, President en Co-Chief Operating Officer van Markel, liet weten, "Wij zijn erg blij dat Tony Belisle en het gehele CATCo team bij Markel komt. De aanvulling door middel van de verzekeringsgerelateerde capaciteiten op het gebied van investeringsmanagement van CATCo samen met de traditionele capaciteiten voor herverzekering van Markel vormen een krachtige combinatie. Markel heeft een lange en succesvolle staat van dienst in de aandelenmarkt voor verzekeringen, maar met de komst van het CATCo-team worden onze capaciteiten naar een volledig nieuw niveau getild. De huidige uitdagingen in de herverzekerings- en retrocessie-markten zijn duidelijk beschreven. Ondanks de uitdagingen op de korte termijn, menen wij dat, met innovatieve producten en dienstverlening, de toekomst op de lange termijn veelbelovend is."

Tony Belisle, CEO van CATCo Investment Management Ltd., zei, "Wij kijken ernaar uit om samen te werken met Markel, een toonaangevende wereldwijde specialistische verzekeraar en herverzekeraar die zich sterk inzet voor haar kernwaarden en onderscheidende zakelijke cultuur. Wij zijn van mening dat deze partnerschap een zeldzame mogelijkheid biedt voor CATCo om samen te gaan met een organisatie met een vergelijkbare cultuur, die onze resultaatgedreven inzet voor succes en marktleiderschap deelt. Wij zijn ervan overtuigd dat het samengaan van de kracht van het merk Markel en het wereldwijde bereik met de gedifferentieerde capaciteiten voor productinnovatie van CATCo ons waardevoorstel voor investeerders en cedenten kan verbeteren. CATCo is sinds haar lancering in 2010 significant gegroeid, en met de overeenkomst met Markel kan hetzelfde managementteam haar inzet voor zowel de klantenservice als blijvende productinnovatie uit blijven voeren."

Willis Capital Markets & Advisory dient als exclusief financieel adviseur en Hogan Lovells International LLP diende als juridisch adviseur voor CATCo. Sidley Austin LLP diende als juridisch adviseur voor Markel.

Over Markel Corporation

Markel Corporation is een divers financieel holdingbedrijf dat verscheidene nichemarkten bedient. Het bedrijf bedient de belangrijkste zakelijke markten en verstrekt gespecialiseerde verzekeringsproducten. In elk van de zakelijke afdelingen van het bedrijf streeft het naar de levering van kwaliteitsproducten en uitstekende klantenservice, om zo een marktleider te kunnen worden. De financiële doelen van het bedrijf zijn het verdienen van consistente rendementen uit verzekeringen en bedrijfsuitvoer en superieure investeringsrendementen om waarde voor aandeelhouders te creëren. Bezoek Markel Corporaton op het internet via www.markelcorp.com [http://www.markelcorp.com/].

Over CATCo Investment Management Ltd.

CATCo Investment Management Ltd. is een specialistisch bedrijf voor investeringsmanagement. Vanuit haar hoofdkantoor in Hamilton, Bermuda beheert CATCo ongeveer $2,7 miljard aan retrocessie- en traditionele herverzekeringsportfolio's voor klanten over de hele wereld, waaronder financiële instellingen, liefdadigheidsinstellingen, pensioenfondsen, SFO's/MFO's en investeringsfondsen.CATCo Investment Management Ltd. is geautoriseerd en gereguleerd door de Bermuda Monetary Authority. Ga naar CATCo Investment Management Ltd. op het internet via www.catcoim.com [http://www.catcoim.com/].

Vrijwaringsbeding

Enkele van de verklaringen in deze uitgave kunnen worden gezien als toekomstgerichte verklaringen, volgens de definitie van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Verklaringen die geen historische feiten zijn, waaronder verklaringen over de ideeën, plannen of verwachtingen van Markel en CATCo, zijn toekomstgerichte verklaringen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op de huidige plannen, schattingen en verwachtingen van Markel en CATCo. Er bestaan risico's en onzekerheden die ervoor kunnen zorgen dat daadwerkelijke resultaten materieel afwijken van die resultaten die worden uitgedrukt in of gesuggereerd door dergelijke verklaringen. Noch Markel noch CATCo nemen de verantwoordelijk op zich om deze uitgave to vernieuwen (inclusief enige hierin opgenomen toekomstgerichte verklaringen) als gevolg van nieuwe informatie, ontwikkelingen of anderszins. Deze uitgave heeft alleen betrekking op de datum van uitgifte.Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140415/73238


Markel Corporation


CONTACT: CONTACTPERSONEN: Markel Corporation, Media, Paul Broughton,Managing Director, Marketing, 804-527-7618, pbroughton@markelcorp.com, ofMarkel Corporation, Investeerders, Bruce Kay, Managing Director, InvestorRelations, 804-747-0136, bkay@markelcorp.com; of CATCo InvestmentManagement Ltd., Media, Mark Way, Investor Relations Director, +44 7786 116991, mark.way@catcoim.com, of CATCo Investment Management Ltd.,Investeerders, Tony Belisle, Chief Executive Officer, 508-259-1640,tony.belisle@catcoim.com


Web site: http://www.markelcorp.com//

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234