Voormalige bedrijfsadvocaat van APG en toonaangevende belangenbehartiger van Europese institutionele beleggers Guus Warringa sluit zich aan bij Grant & Eisenhofer

NEW YORK, 10 september 2015 /PRNewswire/ -- Grant & Eisenhofer heeft vandaag aangekondigd dat Guus Warringa zich heeft aangesloten bij de firma. Hij zal zich gaan bezighouden met de institutionele beleggers van het bedrijf.

Tijdens zijn zevenjarig dienstverband als bedrijfsadvocaat van de in Nederland gevestigde APG Group (een van 's werelds belangrijkste institutionele beleggers met een portefeuille van meer dan EUR 417 miljard euro aan pensioenfondsen), fungeerde de heer Warringa als een toonzettende stem voor institutionele beleggers en speelde hij een cruciale rol in campagnes tegen de schadelijke gevolgen voor pensioenfondsen van de heffing op financiële transacties en de verordening Europese marktinfrastructuur (EMIR, European Market Infrastructure Regulation) namens Europese pensioenfondsen. In 2011 is Warringa door Financial News uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke spelers op Europese kapitaalmarkten.

Voordat hij in dienst trad bij APG was de heer Warringa bedrijfsadvocaat van de Nederlandse effectenbeurs (Euronext Amsterdam) en bekleedde hij diverse internationale functies binnen de wereldwijde NYSE Euronext-groep. Daarvoor was hij de bedrijfsadvocaat van de internationale beleggingsmaatschappij AOT N.V.

Medeoprichters en directeurs van G&E Jay Eisenhofer en Stuart Grant hadden het volgende te melden over de aanstelling van de heer Warringa: "Guus is een geweldige aanvulling voor G&E. Zijn uitgebreide ervaring en daadkrachtig activisme namens institutionele beleggers maken van hem een zeer waardevolle asset voor onze klanten. Wij zijn verheugd iemand van het kaliber Guus te kunnen verwelkomen bij de firma."

De heer Warringa merkte op dat G&E een uitstekend platform is om zijn werkzaamheden voort te zetten namens pensioenfondsen en andere institutionele beleggers. "Institutionele beleggers zijn in de afgelopen jaren uit hun schulp gekropen en een stuk actiever geworden," zei hij. "Bij G&E krijg ik de kans dat proces verder te ontwikkelen en de mogelijkheden van beleggers te verbeteren."

De heer Warringa, die zijn loopbaan begon als zelfstandig jurist op het gebied van fusies en overnames, heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit Leiden en heeft een Masters in Law (LLM) van Cambridge University, Magdalene College.

Over Grant & Eisenhofer

Grant & Eisenhofer is een van de meest vooraanstaande advocatenkantoren in de Verenigde Staten. De firma representeert institutionele beleggers wereldwijd in Amerikaanse en internationale rechtszaken over effecten, rechtszaken over derivaten, antitrustzaken, geschillenbeslechting rondom faillissementen en andere complexe financiële kwesties. De firma heeft meer dan 60 advocaten in dienst en beschikt over kantoren in Wilmington, New York en Chicago. Het werkt aan een internationale reeks zaken met een hoog profiel. G&E heeft in de afgelopen tien jaar meer dan $ 28 miljard dollar toegewezen gekregen en is twee keer genoemd door RiskMetrics voor het ontvangen van de grootste gemiddelde vergoedingen in aan effecten gerelateerde rechtszaken. G&E is gedurende de afgelopen elf jaar door The National Law Journal uitgeroepen tot een van de beste aanklagers in de Verenigde Staten en is door Law360 elk jaar uitgeroepen tot een van de meest intimiderende aanklagers (Most Feared Plaintiffs Firms) sinds het bestaan van deze lijst. Ga voor meer informatie over Grant & Eisenhofer naar www.gelaw.com [http://www.gelaw.com/].

Contact: Allan Ripp 212-262-7477 [tel:212-262-7477] arippnyc@aol.com [mailto:arippnyc@aol.com]Elise Martin 302-622-7004 [tel:302-622-7004] emartin@gelaw.com [mailto:emartin@gelaw.com]


Grant & Eisenhofer


Web site: http://www.gelaw.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234