Nieuwe naam én huisstijl voor het NLR

Na meer dan een halve eeuw komt het NLR met een nieuw logodesign en een nieuwe huisstijl, waarbij het kenmerkende vliegtuig en de raket en de pay-off gehandhaafd blijven.

De restyling gaat gepaard met een merkpositionering, waarbij het NLR meer de nadruk zal leggen op zijn innovatieve karakter en zijn mondiale speelveld. Daarom wordt afscheid genomen van de termen 'laboratorium' en 'nationaal'. Vanaf vandaag zal het NLR zich presenteren als het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum.

Algemeen directeur van het NLR, Michel Peters: 'Een grote naamsverandering is het niet, maar we gaan sterker inzetten op de afkorting NLR. De restyling en merkpositionering zijn nodig om onze rol te verduidelijken naar de overheid en industrie toe: Het NLR is een leverancier van innovatieve en vooral praktische oplossingen voor complexe uitdagingen in de lucht- en ruimtevaart.

Het NLR is met zijn multidisciplinaire expertise en ongeëvenaarde onderzoeksfaciliteiten een one stop shop voor de aerospace sector. Dit reflecteert volgens Peters terug op de merkidentiteit, die samen te vatten is in de merkwaarden: innovatief, betrokken en praktisch. De nieuwe merkpositionering past volgens hem in de ambitie van het NLR om een internationaal toonaangevende research en technologie organisatie te blijven. Peters: 'We halen op dit moment al 75 procent van de omzet uit business-to-business activiteiten, de verwachting is dat dat percentage in de toekomst alleen maar zal groeien.'

Boiler plate Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum
Het NLR is een toonaangevend, mondiaal opererend onderzoekscentrum voor de lucht- en ruimtevaart. Met zijn multidisciplinaire expertise en ongeëvenaarde onderzoeksfaciliteiten, levert NLR innovatieve, integrale oplossingen voor complexe uitdagingen in de aerospace sector.
De werkzaamheden van het NLR beslaan het volledige spectrum van Research Development Test & Evaluation (RDT&E). Met zijn kennis en faciliteiten kunnen bedrijven terecht bij het NLR voor validatie, verificatie, kwalificatie, simulatie en evaluatie. Zo overbrugt het NLR de kloof tussen onderzoek en toepassing in de praktijk. Het NLR werkt zowel voor overheid als industrie in binnen- en buitenland.
Het NLR staat voor praktische en innovatieve oplossingen, technische expertise en een lange termijn ontwerpvisie. Hierdoor vindt NLR's cutting edge technology zijn weg naar succesvolle lucht- en ruimtevaartprogramma's van OEM's, zoals Airbus, Embraer en Pilatus. Het NLR draagt bij aan (defensie) programma's zoals ESA's IXV re-entry voertuig, de F-35, de Apache-helikopter en Europese programma's als SESAR en Clean Sky 2.
Opgericht in 1919 en met 650 betrokken medewerkers, realiseerde het NLR in 2014 een omzet van 73 miljoen euro. Driekwart hiervan is afkomstig uit contractonderzoek, het overige betreft een overheidsbijdrage. www.nlr.nl

Geplaatst in:

Meer informatie:
Ingrid Leeuwangh
ingrid.leeuwangh@nlr.nl
088-511 3663 / 06-13289669

Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.nlr.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234