Hogeschool NTI heeft de modernste online leeromgeving van Nederland

Hogeschool NTI is studiejaar 2015-2016 gestart met een nieuwe online leeromgeving. Deze leeromgeving is intuïtief, adaptief en interactief. Nergens anders in het hoger onderwijs wordt op deze wijze vorm gegeven aan het online onderwijs. De online leeromgeving is onderdeel geworden van het leren zelf: de student wordt in een 'leerpad' stap voor stap door de studiestof geleid.

De moderne online leeromgeving van Hogeschool NTI combineert introductievideo's en kennisclips van docenten met uitgebreide oefenmogelijkheden. Zo maakt de student in het leerpad gebruik van E-modules, waarin er met cases wordt geoefend, de Memotrainer, waarmee de student zich via meerkeuzevragen voorbereid op een tentamen, en proeftentamens. Bij al deze oefenmogelijkheden wordt er afhankelijk van de antwoorden feedback gegeven. De Memotrainer is ook als app te downloaden, zodat de student zelfs onderweg zijn tijd kan gebruiken voor de studie. Veel modules kennen het webinar als stap in het leerpad. De student volgt dan online en live een les, waarbij hij via de chatfunctie vragen kan stellen aan de docent. De offline onderdelen van het leerpad zijn bijvoorbeeld het bestuderen van vakliteratuur en het bijwonen van praktijkbijeenkomsten om samenwerkend te leren en om vaardigheden te oefenen.

De online leeromgeving is in hoge mate intuïtief: de student kan zonder handleiding of instructie het leerpad volgen. De te nemen stappen wijzen zich vanzelf. De leeromgeving is adaptief, wat wil zeggen dat afhankelijk van de antwoorden van de student feedback gegeven wordt. De student krijgt in de Memotrainer afhankelijk van zijn antwoorden bepaalde soorten vragen meer of minder. Ook heeft de student continu inzicht in waar hij is gebleven: de leeromgeving geeft steeds advies welke volgende stap er doorlopen moet worden en geeft de voortgang aan. De vele oefenmogelijkheden maken de leeromgeving in hoge mate interactief.

Van negen bacheloropleidingen van Hogeschool NTI starten de eerstejaars nu met de nieuwe online leeromgeving. Stap voor stap zullen ook andere opleidingen met deze leeromgeving gaan werken. Veel van de tools in de nieuwe online leeromgeving worden ook al gebruikt in de bestaande leeromgeving van Hogeschool NTI, maar er is daar geen sprake van een leerpad en de student moet iets meer zijn eigen weg vinden.

De volgende bacheloropleidingen werken nu vanaf jaar 1 met de nieuwe online leeromgeving:

Toegepaste Psychologie, Pedagogiek, HBO Rechten, Sociaal Juridische Dienstverlening, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Commerciële Economie, Small Business & Retailmanagement en Bedrijfseconomie.

De video over de nieuwe online leeromgeving van Hogeschool NTI is te vinden op http://bit.ly/1NhrPwA

Geplaatst in:

Contactpersoon:
Jeffrey van Zaalen, directeur Hogeschool NTI.
Jeffrey.van.zaalen@NTI.nl
Tel 088-1630654

Hogeschool NTI is een erkende onderwijsinstelling met 19 geaccrediteerde bacheloropleidingen, 5 Associate degree-opleidingen en 1 geaccrediteerde masteropleiding, te weten MBA. Het onderwijs is blended, wat wil zeggen een combinatie van online en offline leren, waarbij de student zelfstudie combineert met klassikale ondersteuning. Hogeschool NTI heeft ongeveer achtduizend studenten.
www.nti.nl

NTI

plaats:
Leiden
website:
http://www.nti.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234