Uitnodiging pers: Top over financiering midden- en kleinbedrijf

De Nederlandse Vereniging van Banken, MKB-Nederland, VNO-NCW en het Ministerie van Economische Zaken organiseren op 21 september a.s. in Den Haag een top over de financiering van het midden- en kleinbedrijf. Tijdens deze top worden publieke en private partijen aan zowel de vraag- als aanbodkant van de financiering van het mkb bij elkaar gebracht. Doel is de onderlinge samenwerking tussen partijen te bevorderen en zo perspectief te bieden voor groei van het mkb en daarmee van onze economie. Het mkb is goed voor 60 procent van het aantal arbeidsplaatsen in ons land.

Tijdens de mkb-top zal minister Kamp van Economische Zaken de Nationale Financieringswijzer lanceren. Dit nieuwe digitale loket wijst ondernemers gericht de weg naar informatie over verschillende publieke en private financieringsvormen.

Centraal tijdens de top staan alle initiatieven die samen bijdragen aan voldoende toegankelijke financiering voor het mkb. Sprekers zijn onder andere Pim van Ballekom, vice-president van de Europese Investeringsbank (EIB) en Job Swank, directeur monetaire zaken en financiële stabiliteit van De Nederlandsche Bank. In deelsessies zal met onder andere de voorzitters Michaël van Straalen van MKB-Nederland en Chris Buijink van de NVB dieper in worden gegaan op enkele relevante ontwikkelingen binnen de mkb-financiering. Thema's die hierbij aan de orde komen zijn gestapelde financiering, nieuwe vormen van samenwerking, innovatieve dienstverlening en de rol van Europa bij de financiering van het mkb.

De top wordt gehouden op maandag 21 september van 13.30 tot 17.30 uur in de Caballerofabriek, Saturnusstraat 60 in Den Haag.

Meer informatie over de mkb-top is te vinden op www.mkbtop.nl.

Als u de top wilt bijwonen, kunt u zich aanmelden bij:

Bart van Leeuwen
Hoofd Communicatie Nederlandse Vereniging van Banken
020 550 2869
06 5572 0697
leeuwen@nvb.nl

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met:

Mieke Ripken
Woordvoering & communicatie
VNO-NCW en MKB-Nederland
070 349 0395
06 1135 1727
ripken@vnoncw-mkb.nl

NVB

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234