Directeur ITS Radboud Universiteit wordt hoofd Academische zaken OU

Jeroen Winkels, werkzaam als directeur van het Instituut voor Toegepaste Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen, is per 1 november 2015 benoemd tot hoofd Academische zaken bij de Open Universiteit.

Over Jeroen Winkels
Dr. Jeroen Winkels (Groningen, 1956) studeerde sociologie en geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) waar hij in 1990 cum laude promoveerde op een studie naar gezagsrelaties in het gezin en het politieke bestel. Hij werkte vanaf 1982 als wetenschappelijk medewerker bij de RUG. Daarna was hij wetenschappelijk medewerker en hoofd statistische analyse bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in Heerlen (1988-2002). In 2002 startte hij als directeur van het ITS, het Instituut voor Toegepaste Sociale wetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen. Tussen 2005 en 2007 was hij vicevoorzitter van het College van bestuur van de Radboud Universiteit.
Als onderzoeker was Jeroen Winkels actief in attitudeonderzoek, onder meer naar het consumentenvertrouwen en meer recent op het terrein van studeren met een functiebeperking en accreditatie/kwaliteitscultuur in het hoger onderwijs. In de afgelopen drie jaar maakte hij deel uit van twee visitatiecommissies sociologie (Nederland en Vlaanderen). Als bestuurslid (sinds 2002) van de Nederlandse Sociologische Vereniging schreef hij in 2013 mee aan een advies dat oproept tot meer balans (wetenschappelijke én maatschappelijke betekenis) in sociologisch onderzoek. Hij is tevens lid van de Raad van Advies van de opleiding sociologie van de RUG en adviseur van de KNR (Konferentie Nederlandse Religieuzen) voor de steun aan maatschappelijke projecten die zich richten op de meest kwetsbare mensen in de samenleving.

Voor meer informatie over de Open Universiteit kun u terecht op www.ou.nl
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met drs. Juliette van de Ven, communicatieadviseur Open Universiteit, 045-5762345, juliette.vandeven@ou.nl

Open Universiteit

plaats:
Heerlen
website:
http://www.ou.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234