2000 ouderen uit heel Nederland zingen samen via live-verbinding

Op maandag 14 september vindt, tijdens de European Social Innovation Week, Zilver Tilburg Zingt plaats. Een zangevenement voor ouderen en in het bijzonder mensen met dementie en geheugenklachten. Onder leiding van een dirigente zingt iedereen mee in een gelegenheidskoor die via een live-verbinding tot stand wordt gebracht. Al meer dan 40 zorgcentra uit het hele land hebben zich aangemeld voor dit bijzondere evenement.

Zilver Tilburg Zingt vindt voor de derde keer plaats, wegens het enorme succes van afgelopen lokale edities is het evenement dit jaar grootser aangepakt. Voor het eerst zijn zorgcentra uit het hele land uitgenodigd om deel te nemen. Zorgcentra uit onder andere Kerkrade, Leiden, Hilversum, Amersfoort, Eindhoven en Vlaardingen doen mee. In totaal zullen zo'n 2000 deelnemers uit volle borst meezingen. De naam Zilver Holland Zingt is dan ook beter op zijn plaats! De deelnemende locaties krijgen via een live-verbinding de hoofdlocatie in de Spoorzone in Tilburg te zien en te horen en worden zo volledig onderdeel van het gelegenheidskoor. Er worden 10 klassiekers ten gehore gebracht. Voorafgaand aan het evenement worden op locatie de liedjes gerepeteerd.

Zingen maakt mensen met dementie wakker(der) en actiever. Het stimuleert op een positieve manier vermogens, helpt aangename herinneringen op te halen en geeft mensen met dementie een stem. Zilver Tilburg Zingt is onderdeel van de European Social Innovation Week en is een mooi voorbeeld van Social Innovation. Er wordt door mensen uit verschillende disciplines samengewerkt om dit maatschappelijke thema voor het voetlicht te brengen. Door vergrijzing krijgt Nederland naar verwachting de komende jaren steeds meer met dementie te maken. Zilver Tilburg Zingt draagt op een sympathieke manier bij aan het kweken van begrip rondom dit thema.

De live-verbinding wordt op maandag 14 september tussen 15:30 en 16:30u tot stand gebracht en is te bereiken via www.esiw.nl/live. Zilver Tilburg Zingt is onderdeel van de European Social Innovation Week (ESIW). Een week die gaat over nieuwe vormen van samenwerking tussen burgers, ondernemers, overheid, onderwijs en wetenschap. Samenwerkingen die leiden tot nieuwe producten en diensten. De ESIW vindt plaats van 14 tot en met 18 september in de Spoorzone in Tilburg. Voor meer informatie over deze week www.esiw.nl

Geplaatst in:

European Social Innovation Week

plaats:
Tilburg

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234