10 jaar Nieuwsbegrip, lessen begrijpend lezen

10 jaar Nieuwsbegrip!
Op meer dan 6.000 scholen begrijpend lezen met het nieuws van de dag

Nieuwsbegrip, bekend van de interactieve lessen begrijpend lezen en contextopgaven aan de hand van de actualiteit, bestaat dit schooljaar tien jaar. Tien jaar waarin leerlingen leren begrijpend lezen aan de hand van teksten die hen nieuwsgierig maken naar wat er in de wereld gebeurt. Dat zorgt voor aansprekende lessen die de betrokkenheid van leerlingen bij het lezen verhogen en die leiden tot betere resultaten.

De allereerste Nieuwsbegriples over orkaan Katrina in New Orleans verscheen op 5 september 2005. Anno 2015 zijn er meer dan 400 afleveringen van Nieuwsbegrip gemaakt en werken meer dan 6.000 scholen over het hele land en daarbuiten met Nieuwsbegrip. Daar zijn we trots op!

Sinds de start is er niet stil gezeten. Nieuwsbegrip werd én wordt continu uitgebreid met nieuwe onderdelen. Dat gebeurt op verzoek van gebruikers en op basis van actuele wetenschappelijke inzichten en webbased technieken. Inmiddels is Nieuwsbegrip een zeer complete methode voor begrijpend lezen en woordenschat en biedt het vele (digitale) mogelijkheden. In 2011 werd ook Nieuwsrekenen gelanceerd. Sindsdien rekenen leerlingen ook aan de hand van de actualiteit. Scholen kunnen met behulp van Masterclasses Nieuwsbegripexpert worden.
In schooljaar '15-'16 wordt Nieuwsbegrip uitgebreid met:

Newswise
Dit najaar lanceert de CED-Groep Newswise: lessen begrijpend lezen voor het vak Engels, met veel aandacht voor woordenschat. De lessen van Newswise draaien - net als Nieuwsbegrip - om een actueel onderwerp.

Nieuwsbegrip thuis
Met Nieuwsbegrip Thuis ontvangen basisscholen elke maand een vrolijke placemat, met spelletjes, weetjes en doe-opdrachten voor leerlingen om thuis op een speelse manier verder te praten over het Nieuwsbegriponderwerp en te werken aan woordenschat.

Kurzweilbestanden, ook voor dyslectici
Lexima maakt de bestanden van Nieuwsbegrip Basis geschikt voor gebruikers van Kurzweil. In schooljaar '15-'16 zetten we deze samenwerking voort en worden er wekelijks KES-bestanden bij de lessen geplaatst.

Geplaatst in:

Contactpersoon Nieuwsbegrip: Marianne Molendijk (projectleider Nieuwsbegrip bij de CED-Groep), m.molendijk@cedgroep.nl, 06-48508522.

CED Groep

plaats:
Rotterdam
website:
http://www.cedgroep.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234