Singer Laren toont hoogtepunten (19.09 t/m 17.01.2016)

De verscheidenheid van het Nederlandse modernisme
De schilders Anton Mauve en de Noors-Amerikaanse schilder Martin Borgord zijn slechts een paar van de kunstenaars die een belangrijke rol speelden in het leven van William en Anna Singer. De in het Gooi geschilderde heidelandschappen van Mauve waren voor de Singers aanleiding om zich in Laren te vestigen. Borgord was een goede vriend van de Singers. Van beide schilders zijn, naast werk van toonaangevende modernisten, werken te zien in Singer Highlights. In deze tentoonstelling, te zien van 19 september t/m 17 januari 2016, presenteert Singer Laren recent verworven aanwinsten in combinatie met hoogtepunten uit de collectie.
Bijzondere aanwinsten
Singer Laren presenteert met trots de nieuwe aanwinsten. Werken die stuk voor stuk een bijdrage leveren aan de ambitie van Singer Laren om de verscheidenheid van het Nederlandse modernisme over het voetlicht te brengen.
Een bijzondere aanvulling op de collectie zijn twee monumentale werken van Jozef Israëls, de Haagse Schoolschilder die Laren als kunstenaarsdorp ontdekte. Daarnaast is de collectie onder andere verrijkt met werken van de belangrijke Nederlandse avant-gardisten Jan Sluijters en Lodewijk Schelfhout.

Ontdekking in het depot van Singer Laren
Singer Laren is een topstuk rijker na de ontdekking van een schilderij van één van de grootste Amerikaanse kunstenaars van de 19de eeuw. De ontdekking is gedaan door een team van experts met behulp van de nieuwste restauratietechnieken en onderzoeksmethodes. Kunstuur (AVROTROS) volgde het proces en zendt op zondag 11 oktober om 17.40 uur op NPO 2 een documentaire uit over deze bijzondere ontdekking. Het programma wordt herhaald op vrijdag 16 oktober om 13.25 uur op NPO 2 en is daarnaast via Uitzending Gemist te zien.
Het zorgvuldig gerestaureerde schilderij vormt vanaf 14 oktober het middelpunt van de tentoonstelling Singer Highlights.

Bergense school. De eerste Hollandse expressionisten
Recent ontving Singer Laren van Renée Smithuis een omvangrijke schenking schilderijen van de Bergense School. De belangrijke collectie van meer dan 80 werken is te zien in de tentoonstelling Bergense School. De eerste Hollandse expressionisten, die tegelijkertijd met Singer Highlights loopt.

Publicatie
Naar aanleiding van de tentoonstelling verschijnt op 14 oktober 2015 de publicatie Singer Laren. De mooiste schilderijen. Deze publicatie is verkrijgbaar in Singer Laren en via www.singershop.nl . Prijs: Euro15,00

Singer Highlights is vanaf 19 september 2015 t/m 17 januari 2016 te zien in de tuinzalen van Singer Laren.

Voor meer informatie, persrondleiding en/of persfoto's kunt contact opnemen met: Esther Driessen +31 (0)35 539 39 50, publiciteit@singerlaren.nl

Singer Laren

plaats:
Laren

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234