Muziekverzameling Henk Westbroek brengt 135.000 euro op

O.a. gesigneerde gitaar Kurt Cobain geveild voor ruim 15.000 euro

Een veiling met de rock- en popmemorabilia verzameling van zanger en radiopresentator Henk Westbroek heeft vanavond tijdens een veiling in totaal maar liefst 135.000 euro opgebracht. De veiling vond plaats bij online veilinghuis Catawiki. Onder de hamer kwamen in totaal 150 unieke objecten met onder andere gouden platen, originele concertposters en 45 gesigneerde gitaren van wereldberoemde artiesten, zoals Eric Clapton, Metallica, ZZ Top, Bon Jovi, Gary Moore en John Mayer. De hoogste opbrengst was voor een door Kurt Cobain gesigneerde gitaar. De gitaar van de in 1994 overleden zanger van Nirvana wisselde voor ruim 15.000 euro van eigenaar. Andere bijzondere opbrengsten waren voor een concertposter van Nirvana (1.800 euro), een originele gouden plaat van The Doors voor de single 'light my fire' (3.500 euro) en een door AC/DC gesigneerde gitaar (4.200 euro). Volgens Mike Saffrie, memorabilia expert bij Catawiki was het één van de meest indrukwekkende muziekverzamelingen die ooit in Nederland is geveild.

Westbroek
Alle objecten uit de veiling decoreerden jarenlang de muren van het rock-café 'Stairway to heaven' in Utrecht, waar Henk Westbroek mede-eigenaar van is. Westbroek kreeg een deel van de objecten rechtstreeks van de artiesten die bij hem in de radiouitzending kwamen. Ook kocht hij regelmatig muziek-memoribilia op veilingen. Omdat Stairway to Heaven inmiddels geen echt rock café meer is en Westbroek in zijn huis geen plaats heeft om de objecten op te hangen kwam de muziekverzameling onder hamer. Westbroek zegt van de opbrengst van de veiling een waanzinnige wereldreis te willen maken.

Veel belangstelling
Veilinghuis Catawiki was na afloop bijzonder tevreden over de belangstelling voor de veiling. Vanuit de hele wereld werd er meegeboden op deze deze bijzondere veiling. De totale opbrengst van de veiling was met 135.000 euro dan ook een stuk hoger dan verwacht. ''Henk Westbroek heeft in de loop der jaren een indrukwekkende verzameling opgebouwd en het gebeurt zelden dat er zoveel gesigneerde gitaren van beroemde internationale artiesten tegelijk onder de hamer zijn gekomen. Dit heeft de aandacht van verzamelaars en fans uit de hele wereld getrokken''. aldus expert Saffrie.

De resultaten van de veiling zijn terug te vinden via www.catawiki.nl/westbroek

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Mark Borgman
tel: +31 (0)6-55847934

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 60 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

http://www.catawiki.nl

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234