Nieuw tijdschrift de Boekensalon geeft lezen een eigentijdse dimensie

Vandaag is tijdens Manuscripta in Zwolle het nieuwe magazine de Boekensalon gepresenteerd. Inge Schilperoord, auteur van Muidhond en 'covermodel' van het eerste nummer, heeft het allereerste exemplaar in ontvangst genomen. Samen met de website www.deboekensalon.nl waarop meer dan 50.000 boekliefhebbers verenigd zijn, vormt het tijdschrift een uniek platform voor lezers en leesclubs.

De Boekensalon wordt vier keer per jaar uitgegeven door NBD Biblion en is gebaseerd op het tijdschrift Boek-delen. Met een eigentijdse vormgeving, nieuwe rubrieken en meer inhoud richt het magazine zich op lezers en leesclubs die het maximale willen halen uit hun leeservaring. Hierbij biedt het magazine een grote hoeveelheid content zoals interviews, besprekingen, discussietips, auteursinformatie, literatuurreizen en lifestyle in de breedste zin van het woord. "Wij merken dat onze lezers en leden naast verdieping ook erg geïnteresseerd zijn in 'lezen als lifestyle', zoals boekgadgets en tips om een leesclubbijeenkomst wat extra aan te kleden, bijvoorbeeld door een recept uit het boek te serveren of samen een documentaire te bekijken over de auteur. Met dit nieuwe tijdschrift proberen we tegemoet te komen aan deze wensen", aldus Anne-Marie van der Poel, een van de hoofdredacteuren van de Boekensalon.

Samen met de online portal en app biedt de Boekensalon een totaalbeleving aan lezers. Zo kan men op www.deboekensalon.nl in contact te komen met andere lezers, ervaringen delen en diverse rubrieken lezen zoals bijvoorbeeld 'de Boekencollectie van...' waarin inmddels tientallen bekende schrijvers en bekende Nederlanders hun eigen boekencollectie presenteren. Daarnaast biedt www.deboekensalon.nl meer: een dagelijkse boekentip, een literaire agenda, boekennieuws en boekrecensies van leden.

Voor meer informatie over de Boekensalon kunt u contact opnemen met NBD Biblion:
Anne-Marie van der Poel of Frank Hockx, hoofdredactie, 06 - 25096277 / 079 - 3440 170/223, vanderpoel@nbdbiblion.nl / hockx@nbdbiblion.nl

NBD Biblion

plaats:
Zoetermeer

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234