Symposium Andere Publieke Omroep: Wat komt er terecht van de kerntaken

Symposium Andere Publieke Omroep: Wat komt er terecht van de kerntaken?

Debat onder leiding van Clairy Polak

Het kabinet en de Tweede Kamer vinden dat de publieke omroep zich moet beperken tot de kerntaken informatie, cultuur en educatie. In zijn wetsvoorstel tot wijziging van de Mediawet maakt staatssecretaris Dekker echter een uitzondering voor ondersteunend amusement. Geeft dat de publieke omroep kans op een vlucht naar voren?

De publieke omroep is altijd al creatief geweest met de indeling van programma's in categorieën. Dat heeft uiteraard ook gevolgen voor de besteding van het budget voor verschillende programmagenres.

Hoe moet het nu verder met de Publieke Omroep? Is het non-transparantiebeleid van de NPO houdbaar? En hoe zou 2015 eruit zien als amusement als kerntaak nu al verdwenen zou zijn?

Aan vragen, uiteenlopende ideeën en visies geen gebrek, maar komen we daar ook verder mee? Reden voor de werkgroep Andere Publieke Omroep een bijeenkomst te organiseren, waarbij een select gezelschap van betrokkenen, deskundigen en vrijdenkers zal discussiëren met als inzet een open en eerlijk debat.
De bijeenkomst zal plaats vinden op 7 september 2015 in De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam, en heeft als titel: WAT KOMT ER TERECHT VAN DE KERNTAKEN?

PROGRAMMA:

16.30 uur Ontvangst

17.00 uur Welkomstwoord door dr A.C.A. Dake, voorzitter werkgroep APO

17.05 uur Korte inleidingen door Koos Kalkman en Ivo Wildenberg

17.20 uur Discussie o.l.v. Clairy Polak

18.30 uur Aperitief


Aanmelden kan via anderepubliekeomroep@gmail.com

Links - bv website, inschrijfpagina: http://www.anderepubliekeomroep.eu

Contactgegevens: Andere Publieke Omroep (070) 820 91 05, bureau@schinkelshoekverhoog.com

Andere Publieke Omroep

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234