BN'ers op campagne voor Dier van het Jaar 2015

Welk dier heeft het afgelopen jaar iets bijzonders gepresteerd en verdient de titel Dier van het Jaar? Jeugdkrant Kidsweek maakte donderdag 3 september de vier genomineerden bekend. Moedig, miskend, megaproductief of moederziel alleen: alle vier hebben ze wel iets bijzonders. Toch kan er maar één de winnaar zijn. Tot en met zondag 27 september kan er gestemd worden op www.kidsweek.nl/dier2015.

De dieren en hun ambassadeurs
Vier bekende Nederlanders trekken er samen met vier Kidsweek-redacteuren op uit om voor die tijd zo veel mogelijk stemmen binnen te halen!

Team Rieke: Bart Meijer en Kim Einder
Aapje Rieke wordt gepromoot door Zapp-presentator Bart Meijer en Kidsweek-redacteur Kim Einder Deze onweerstaanbare orang-oetan deed ieders hart direct smelten. Alleen dat van haar moeder niet. Het ukkie stond in haar uppie. Maar nu staat de kleine Rieke al (bijna) helemaal op eigen poten. Ze woont in een apencrèche in Groot-Brittannië tussen de andere weesjes. Daar doet ze het reuzegoed en daar zijn Bart en Kim apetrots op!

Team Juxiao: Tosca Menten en Sytse Wilman
Pandamama Juxiao krijgt hulp van kinderboekenschrijfster Tosca Menten en Kidsweek-redacteur Sytse Wilman. Panda's zijn de leukste en grappigste dieren ter wereld, vinden zij. Jammer genoeg gaat het niet zo goed met ze, er zijn er niet meer zo veel van. Gelukkig heeft de Chinese panda Juxiao maar liefst drie kleintjes gekregen! Helemaal bijzonder is dat het met alle drie supergoed gaat. Het is nog nooit eerder gebeurd dat een panda-drieling een jaar oud is geworden.

Team terror-oehoe: Tako Rietveld en Menno Woudt
De terror-oehoe wordt gesteund door Kindercorrespondent Tako Rietveld en Kidsweek-redacteur Menno Woudt. Deze uil haalde alle Nederlandse voorpagina's, nadat hij nietsvermoedende sporters in Purmerend aanviel. Zo'n indrukwekkende roofvogel hoort ook niet thuis in een stad. Typisch gevalletje pechvogel. Omdat de spanning zo hoog opliep, zit de oehoe nu ergens ondergedoken. Arme uil, want volgens Tako en Menno is de oehoe echt niet zo 'terror', hoor!

Team Sako: Nienke de la Rive Box en Bouwien Jansen
Superhond Sako krijgt versterking van Klokhuis-presentator Nienke de la Rive Box en Kidsweek-redacteur Bouwien Jansen. Dit heldhaftige huisdier redde na een auto-ongeluk het leven van zijn Canadese baasje Joseph (17). De jongen bleek van alles gebroken te hebben en kon zich niet verroeren. Sako hield hem warm en joeg 's nachts prairiewolven en beren weg. Na veertig uur werd Joseph ontdekt. Volgens de artsen had hij het nóóit gered zonder superheld Sako.

Meer informatie en filmpjes van de genomineerden vindt u op www.kidsweek.nl/dier2015. De winnaar van de verkiezing Dier van het Jaar 2015 wordt woensdagmiddag 30 september bekendgemaakt tijdens een feestelijke uitreiking in Amsterdam.

Vorige winnaars
Het is alweer de vijfde keer dat Kidsweek deze verkiezing organiseert. In 2011 ging de titel naar orka Morgan, in 2012 won poes Droppie, in 2013 ging neushoorn Nicky er met de eer vandoor en vorig jaar won straathond Rupee.

Over Kidsweek
Kidsweek biedt kinderen van 7 tot 12 jaar elke week toegankelijk, betrouwbaar, onafhankelijk en relevant nieuws. Kidsweek is een echte krant, speciaal voor kinderen. Met nieuws uit Nederland en de rest van de wereld. Maar ook veel over dieren, natuur en sport. Achterin de krant vind je entertainment in de vorm van moppen, strips, boek-, film- en gamerecensies. Elke dag kunnen kinderen voor nieuws, filmpjes, games, prijsvragen en de mop van de dag bovendien terecht op www.kidsweek.nl
Grote broer 7Days is een wekelijkse nieuwskrant voor jongeren tot en met 18 jaar. Kijk voor meer info op www.sevendays.nl

Wilt u meer informatie of beeldmateriaal? Dan kunt u contact opnemen met Kidsweek redactiecoördinator Jacqueline Ancona: jacqueline.ancona@kidsweek.nl / 020-6353269 of 06-52205857

Jeugdkrant Kidsweek

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234