Strategische acquisitie door Stork in Australië

UTRECHT, Nederland, September 3, 2015 /PRNewswire/ --Stork heeft een overeenkomst getekend voor de acquisitie van Giovenco Industries (Aust) Pty Ltd (Giovenco) in Australië, een toonaangevend bedrijf met meer dan 60 jaar ervaring in industriële dienstverlening aan vaste klanten. 
     (Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150324/735948-a )

Giovenco heeft een omzet van ongeveer AUS$ 150 miljoen en verzorgt fabric maintenance en mechanical services, met name voor klanten in de olie- en gasindustrie en in de mijnbouw sector. Giovenco levert onder andere de volgende diensten: ontwerp en installatie van toegangssystemen, voorbereiding en afwerking van oppervlakken, productie en installatie van isolatie en de schoonmaak en reparatie van tanks. Er werken ongeveer 875 mensen.
Het hoofdkantoor van Giovenco is gevestigd in Ingleburn (Sydney), en is in heel Australië actief. Er wordt vanuit de kantoren en werkplaatsen in Sydney, Perth, Brisbane, Surate Basin (Chincilla) en Gladstone gewerkt, en op klantlocatie bij raffinaderijen en terminals zoals Lytton (Qld), Kurnell (NSW), Curtis Island (Gladstone) en het Wheatstone LNG-project (WA).
Paul Giovenco, CEO van Giovenco: "Deze overname sluit aan bij onze groeiambities. Stork heeft een goede reputatie in Australië. Door deze acquisitie hebben wij toegang tot het volledige portfolio van Stork. Hierdoor kunnen wij onze klanten een breder assortiment aan diensten bieden."
Arnold Steenbakker, CEO van Stork: "Giovenco heeft een goed track record, zowel in het leveren van toegevoegde waarde aan hun klanten als op het gebied van veiligheid, een kernwaarde van beide bedrijven. We heten Paul Giovenco en zijn team van harte welkom bij Stork. We zijn ervan overtuigd dat de gezamenlijke aanwezigheid van Giovenco en Stork op de verschillende klantlocaties van grote waarde zal zijn voor de Australische operators tijdens de transitie van asset constructie naar volledige productie."
Voor de financiering van deze acquisitie en de verdere groei in Australië, heeft Stork twee nieuwe krediet faciliteiten afgesloten.
Noot voor de redactie 
Over Stork  
Stork levert diensten en producten voor onderhoud, modificaties en betrouwbaarheid van de productie-installaties bij onze klanten in olie & gas, chemische en energie-industrie. Met 16.500 medewerkers wereldwijd (UK & Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, continentaal Europa, Midden-Oosten, Azië en de Pacific regio), biedt Stork innovatieve oplossingen en integreert "denken en doen" op het gebied van asset integrity; onderhoud, modificaties, consultancy, inspecties, reparatie, renovatie, verhuizingen en andere gerelateerde complexe projecten wereldwijd.
Voor meer informatie kunt u terecht http://www.stork.com.


Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20150324/735948-a


Stork


CONTACT: Voor meer informatie: Contact: Gijs Vrenken, CorporateCommunications Manager, Mobiel: +316 8300 1264, Email:gijs.vrenken@stork.com, Web: www.stork.com

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234