Casio brengt digitale piano's op de markt - met drie verschillende vleugelgeluidsprofielen

BERLIJN, September 2, 2015 /PRNewswire/ --
- Nieuw ontwikkelde AiR Grand Sound Source en volwaardige houten toetsen
- Ontwikkeld in samenwerking met C. Bechstein, Pianofabrikant van wereldklasse
- Uitgebreide informatie voor de media is verkrijgbaar op:
https://www.dropbox.com/sh/ysbp4322q8qxd2p/AACqmIiIeQKD4Sl832mPVcSxa?dl=0


CASIO Computer Co., Ltd maakte vandaag bekend dat het twee nieuwe digitale piano's op de markt gaat brengen. Met de nieuwe GP-500BP en GP-300 introduceert Casio de nieuwe CELVIANO Grand Hybrid-lijn, die de voordelen van zowel digitale als akoestische piano's combineert, terwijl de ervaring van toon, toetsen en speelcomfort gelijkwaardig zijn aan die van een vleugel.
De twee nieuwe modellen brengen alle elektronische technologie voor muziekinstrumenten samen, die Casio gedurende meer dan 35 jaar heeft ontwikkeld. De instrumenten zijn ontworpen als een getrouwe weergave van de beleving qua toon, toetsenbord en speelcomfort van een vleugel.
Casio heeft een nieuwe AiR* Grand Sound Source-geluidsbron ontwikkeld, die de prachtige klank en rijke nagalm heeft van een vleugel. De geboden geluidsprofielen zijn die van drie vleugelstijlen met een lange geschiedenis: de Berlijnse vleugel, die bekend staat om zijn elegante heldere geluid en een galm die elke voorstelling een rijke melodische kleur geeft; de Hamburgse vleugel, die prachtige kracht en sterkte met veel snaarresonantie combineert; en de Weense vleugel, die een rustig en statig geluid met een rijke bas en prachtige tonen produceert wanneer de toetsen zacht worden bespeeld. Van een van de drie, de Berlijnse vleugel, werd het geluid ontwikkeld in samenwerking met C. Bechstein, een pianomaker met een geschiedenis van meer dan 160 jaar. Hierdoor zijn de nieuwe modellen een transformatie ten opzichte van conventionele digitale piano's; ze bieden namelijk een zeer genuanceerde geluidscreatie.      *Akoestische en intelligente resonator
Bovendien is de GP-500 bp en GP-300 voorzien van een Grand Acoustic System-geluidssysteem, dat een waarheidsgetrouwe weergave geeft van het geluid van een vleugel, van zowel boven als onder het klankbord. Het systeem levert driedimensionaal geluid met tonale verlenging, uitbreiding en diepte.
Een ander kenmerk is het Natural Grand Hammer Action Keyboard, een toetsenbord met de hameractie van een vleugel. Het combineert toetsen van sparrenhout, zoals gebruikt voor de Bechstein-piano's, met een nieuw, uniek activeringsmechanisme met de correcte hamerbeweging, wat een grote impact heeft op de speelrespons van een vleugel. Hierdoor kan de pianist een genuanceerd geluid met een delicate toets produceren, wat essentieel is voor de expressieve kracht van de piano. Daarnaast zorgt dit voor een betrouwbare toetsrespons en soepel speelcomfort.
C.BECHSTEIN  
Sinds Carl Bechstein in 1853 in Berlijn de Pianoforte productiefaciliteit stichtte, staat de naam Bechstein voor de hoogste klasse piano's en vleugels. De piano's van C. Bechstein worden door veel beroemde componisten en kunstenaars gewaardeerd om hun uitstekende geluids- en speelkwaliteit. In de 21e eeuw wordt C. Bechstein nog steeds erkend als een van de meest toonaangevende fabrikanten van de pianowereld.
Casio Computer Co. Ltd.  
CASIO Computer Co., Ltd is een van de meest toonaangevende fabrikanten van consumentenelektronica en oplossingen voor zakelijke apparatuur ter wereld. Sinds de oprichting in 1957 heeft Casio ernaar gestreefd om het bedrijfsmotto "creativiteit en engagement" in ere te houden, door de introductie van innovatieve en creatieve producten. Nieuws en informatie over Casio-producten kunt u vinden op:
http://www.grand-hybrid.com http://www.casio-music.com

 
Contactpersoon voor de media: 
Casio Europe GmbH 
Birte Grothaus 
Tel.: +49(40)52865585 
grothaus@casio.de  

 


 Casio

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234