Marc de Hond ambassadeur van DELA goededoelenfonds

Marc de Hond ambassadeur van DELA goededoelenfonds

Theatermaker, presentator, voormalig DJ en rolstoelbasketballer Marc de Hond gaat zich als ambassadeur inzetten voor het DELA goededoelenfonds.

Thema van het DELA goededoelenfonds is 'Onbeperkt!'. Met dit thema worden mensen met een beperking uitgenodigd om, als vrijwilliger, iets goeds te doen voor een ander. Iets goeds doen voor een ander zorgt ervoor dat je van betekenis kan zijn, dat je ertoe doet, gewaardeerd wordt en meetelt in onze samenleving. Mia van Eijl, manager DELA goededoelenfonds is heel blij met het ambassadeurschap van Marc de Hond: "Marc weet als geen ander dat het leven gaat zoals het gaat en dat je daar weinig invloed op hebt. Waar je wel invloed op hebt is hoe je omgaat met datgene wat op jouw pad komt. Marc is een heel positief ingesteld mens en een kanjer in denken in mogelijkheden."

Anderen inspireren
De invulling van het thema 'Onbeperkt' van het DELA goededoelenfonds past goed bij de levenshouding van Marc. Op zijn 25ste kreeg hij een dwarslaesie. Een moeilijke periode brak aan. Hij moest accepteren dat hij nooit meer zou lopen. Nu kijkt hij vooral naar wat hij nog wel kan. Zo toert hij vanaf 5 september wederom langs de Nederlandse theaters met zijn voorstelling Scherven brengen geluk. "Ik wil laten zien hoe mooi het is om ondanks je beperking een ander te verrassen met je kracht, kwaliteit of talent. Door nu ook ambassadeur te zijn van het DELA goededoelenfonds geef ik meer mensen met een beperking net dat duwtje in de rug dat ze nodig hebben." Samen met de leden van de Raad van Toewijzing gaat hij projecten selecteren. Ook trekt hij het land in om projecten te bezoeken. Bekijk hier het filmpje van Marc.

Over coöperatie DELA
Circa 150 vestigingen, 2.400 medewerkers, 42.000 uitvaarten per jaar en 3,7 miljoen verzekerden maken coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al bijna 80 jaar tegen een eerlijke prijs met een begrafenis of crematie, repatriëring, nabestaandenzorg en financiële diensten op deze terreinen. Het is de ambitie van coöperatie DELA dat haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos tegemoet kunnen zien. Coöperatie DELA gelooft niet alleen in een waardig afscheid voor iedereen, maar ook dat we er zijn voor elkaar

Noot voor de redactie, niet ter publicatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ria Luichies, woordvoerder coöperatie DELA
t (040) 219 91 99
e persvoorlichtingdela@dela.org
w www.dela.nl

Coöperatie DELA

plaats:
Eindhoven
website:
http://www.dela.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234