Argos en Varo Energy formaliseren fusie en verwerven compleet eigendom Rhytank

ROTTERDAM, Nederland, September 1, 2015 /PRNewswire/ --

De in mei 2015 aangekondigde fusie tussen Argos en Varo Energy is vandaag formeel afgerond. Hiermee is het grootste, onafhankelijke oliebedrijf van Noord-west Europa een feit. De nieuwe onderneming gaat verder onder de naam Varo Energy en zal worden geleid door Roger Brown, de huidige CEO van Varo Energy. De groep telt 1.500 werknemers en de jaarlijkse doorstroom zal naar verwachting 16 miljoen m3 bedragen.

Vanaf vandaag kent Varo Energy drie aandeelhouders die elk voor een gelijk deel participeren, waaronder particuliere investeringsmaatschappij Reggeborgh, Carlyle International Energy Partners, onderdeel van de Carlyle Groep en de internationale energie- en grondstoffenhandelaar Vitol.

Hoewel Argos en Varo Energy zijn opgegaan in een gezamenlijke onderneming zullen de bestaande Argos activiteiten vooralsnog onder eigen merknaam blijven opereren vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam. Van daaruit worden de activiteiten in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland gecoördineerd.

CEO Roger Brown: "Met deze fusie ontwikkelt Varo Energy zich tot een belangrijke speler op de downstream-markt in Noord-west Europa. De nieuwe groep heeft daarmee de omvang en capaciteit om onze klanten in de hele regio nog beter van dienst te kunnen zijn met een veilige, efficiënte en betrouwbare service. Varo Energy is nu ook nadrukkelijk aanwezig in de detailhandel in de Benelux. Deze aanwezigheid zal ongetwijfeld de basis vormen voor verdere groei in deze sector".

Varo Energy, gevestigd in het Zwitserse Zug, concentreert zich op drie bedrijfsonderdelen:


- Raffinage: Varo Energy bezit in het Zwitserse Cressier een eigen raffinaderij en
heeft een minderheidsbelang in het Duitse Bayernoil Refinery .
- Opslag en distributie van olieproducten. De groep bezit meer dan 50 tank terminals in
Benelux, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland.
- Handel, marketing en verkoop van hoogwaardige olieproducten in Noord-west Europa.De Argos-participatie in Nefco (LPG) en de Argos-divisie Zeebunkering maken geen onderdeel uit van de nieuwe onderneming.

Tevens maakte het concern vandaag bekend dat Varo Energy de resterende aandelen (50%) van Rhytank AG, een voormalige joint-venture tussen Argos en Fluvia Holding, met onmiddellijke ingang heeft overgenomen. Het in het Zwitserse Birsfelden gevestigde Rhytank biedt opslag en distributie van olieproducten aan en heeft de beschikking over 63 tanks met een totale capaciteit van 347.000 m3. Rhytank biedt werkgelegenheid aan 21 FTE.

Over Varo Energy 

Varo Energy raffineert, distribueert en slaat olieproducten op voor de Noord-West Europese markt. Het bedrijf bezit een raffinaderij in Cressier, Zwitserland, een minderheidsbelang in de Bayernoil raffinaderij in zuid Duitsland, alle Petrotank opslag terminals verspreid over Duitsland, en het heeft ook additionele opslaglocaties, distributie en verkoop activiteiten in de Benelux, Duitsland en Zwitserland. Varo Energy heeft drie aandeelhouders die elk voor een gelijk deel participeren, waaronder private investeringsmaatschappij Reggeborgh; Carlyle International Energy Partners, een fonds van de internationale investeringsmaatschappij The Carlyle Group; en de internationale energie- en grondstoffenhandelaar Vitol.

Voor meer informatie over Varo Energy, wordt u verwezen naar http://www.varoenergy.com.

Einde bericht

 
Voor meer informatie over deze berichtgeving kunt u contact opnemen met Peter Zeylmaker
+31613467583 / peter.zeylmaker@argosenergies.com  


Varo Energy AG

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234