Voor het eerst Friese .frl domeinnamen onder de hamer

Doutzen.frl meest opvallende naam in veiling

Ondernemers die op zoek zijn naar een bijzondere of waardevolle domeinnaam kunnen deze week terecht bij online veilinghuis Catawiki. Daar worden op dit moment namelijk de allereerste premium .frl domeinnamen geveild. Friesland is met .frl sinds begin dit jaar de enige provincie in Nederland met een eigen internetextensie. Na het alom gebruikte .nl is de Friese extensie daarmee de tweede in Nederland. De veiling van de premium .frl domeinnamen is ook voor ondernemers buiten Friesland interessant omdat de goede .nl domeinnamen in Nederland wel bezet zijn en zelden te koop worden aangeboden. De komst van de .frl extensies biedt ondernemers echter opnieuw de kans om in bezit te komen van zo'n unieke domeinnaam. Tijdens de veiling komen in eerste instantie 85 .frl domeinnamen onder de hamer, zoals vakantiehuisje.frl, baby.frl, autoverzekering.frl, bier.frl en restaurant.frl. Meest opvallende domeinnaam in de veiling is echter doutzen.frl.

Topdomeinen en koopjes
Volgens Diana van der Valk, domeinnamen expert bij Catawiki kan de waarde van de te veilen domeinnamen variëren van honderd euro tot aan duizenden euro's per stuk. ''Het leuke aan de veiling is dat er naast de dure topdomeinnamen zoals advocaat.frl en webxcamsex,frl ook een aantal koopjes te vinden zijn, zoals regenboog.frl of zwembad.frl. Het is bij deze domeinnamen vooral aan ondernemers zelf om in te schatten of hier een interessante website van is te maken''. Van der Valk verwacht veel belangstelling voor de veiling. Vooral ook omdat de meeste goede domeinnamen in Nederland wel bezet zijn. Nederland kent namelijk ruim 5,5 miljoen nl-domeinnamen registraties, Dat is meer dan in bijvoorbeeld Rusland, Frankrijk en Italië.

Amsterdam
Naast de .frl veiling mogen we overigens binnenkort nog een zogeheten Top Level Domeinnaam veiling in Nederland verwachten. Vanaf 1 september is .amsterdam, de domeinextensie van onze hoofdstad, voor iedereen vrij beschikbaar. Friesland en Amsterdam voegen zich daarmee in een rij van wereldsteden zoals New York en Berlijn met een eigen extensie. De veiling van .amsterdam domeinnamen zal naar alle waarschijnlijkheid internationale belangstelling trekken.

De veiling van de .frl domeinnamen is inmiddels gestart en duurt tot en met vrijdag 5 september. Voor de gelegenheid is de veiling te bezoeken via www.catawiki.frl of www.catawiki.nl/domeinnamen

Neem voor meer informatie contact op:

Mark Borgman
Veilinghuis Catawiki
telefoon: 06-55847934
e-mail: mark@catawiki.nl

Joost van Rooij
Stichting puntFRL
telefoon: 058-7630650 mobiel: 06-39317624
e-mail: joost@registreer.frl

Catawiki.nl

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234