NVVE lanceert lespakket euthanasie

Op 3 september aanstaande, de jaarlijkse Dag van de Wilsverklaring, lanceert de NVVE het lespakket 'Euthanasie Doodnormaal' met gelijknamige website. Het lespakket is bedoeld voor leerlingen vanaf de vierde klas HAVO en VWO. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van de vereniging in vervulling. Leerlingen van het Hyperion College in Amsterdam zullen het lespakket om 09.00 uur ontvangen van de nieuwe directeur van de NVVE, Robert Schurink. Zij zullen meteen met het pakket aan het werk gaan.

Veel middelbare scholieren maken werkstukken over euthanasie en benaderen de NVVE met vragen. Ook docenten bespreken euthanasie in de klas, maar missen toegankelijk informatiemateriaal. Daarom heeft de NVVE een lespakket met duidelijke informatie over euthanasie ontwikkeld. Het lespakket bestaat uit gefilmde portretten van (jonge) mensen die met euthanasie te maken hebben (gehad) en een arts die vertelt over zijn ervaring met euthanasie. Er is uitgebreide informatie te vinden over wat euthanasie is (en wat niet), over de euthanasiewet en hoe euthanasie gebeurt.

Het lespakket is voor iedereen toegankelijk via www.euthanasiedoodnormaal.nl. Speciaal voor docenten en leerlingen HAVO/VWO staan er opdrachten op de site. Het lesmateriaal is geschikt voor diverse vakken o.a. maatschappijleer en Nederlands.

Journalisten zijn van harte uitgenodigd op 3 september aanwezig te zijn bij de lancering.
Plaats: Hyperion College Amsterdam
Dokslandsweg 2, 1031 KN Amsterdam
Tijd: 09.00 uur

Voor vragen en/of aanmelding kunt u terecht bij Sebastiaan Hattink en Marian van der Poel, communicatiemedewerkers NVVE, email: communicatie@nvve.nl, tel. 020-6232178

NVVE

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.nvve.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234