Hoed Michael Jackson geveild voor 5.000 euro

Een door Michael Jackson gedragen hoed is vanavond bij online veilinghuis Catawiki geveild voor 5.000 euro. De hoed was onderdeel van een grote Michael Jackson veiling die deze week ter nagedachtenis aan de King of Pop werd georganiseerd. Vandaag, op 29 augustus, zou Michael Jackson namelijk 57 jaar zijn geworden. Naast de hoed werd onder andere ook een ongepubliceerde versie van het lied 'What More Can I give' geveild. Deze behaalde een opbrengst van 1.000 euro.

Internationale belangstelling
Veilingmeester Jeroen Hamelink van Catawiki gaf aan dat er vanuit de hele wereld belangstelling was voor de zwarte fedora gleufhoed. ''Michael Jackson droeg dit soort hoeden zowel tijdens concerten als privé. De hoed uit de veiling is een door Michael privé gedragen hoed. Michael Jackson gaf deze hoed, die hij speciaal had laten maken, in 2002 cadeau aan een douane medewerker op het vliegveld van Los Angeles. De hoed is extra bijzonder omdat er sporen van zijn make-up in de rand te zien zijn''. De verwachte opbrengst werd dan ook gehaald. Uiteindelijk is de hoed gekocht door een in Engeland wonende verzamelaar.

De resultaten van de veiling zijn terug te vinden via www.catawiki.nl/jackson

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Mark Borgman
tel: +31 (0)6-55847934

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 60 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

http://www.catawiki.nl

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234