ClimateLaunchpad Europese Finale Cleantech Start-Up Competitie

Vrijdag 4 september, Amsterdam

ClimateLaunchpad, kiest Amsterdam als locatie voor de Europese Finale van de grootste Europese cleantech start-up competitie met primaire focus klimaatverandering: 82 start-ups uit 28 landen gaan op 4 september met elkaar de strijd aan.

Amsterdam, 28 augustus 2015 - ClimateLaunchpad is de grootste cleantech start-up competitie van Europa. Dit jaar stuurden 700 start-ups uit 28 landen hun eerste business ideeën in. In ieder land werd een aantal van hen geselecteerd voor de ClimateLaunchpad competitie. Sinds begin dit jaar doorliepen zij een veeleisend programma: boot camps, intensieve business coaching en nationale finales. Volgende week vrijdag 4 september pitchen 82 cleantech start-ups hun business plannen aan een zware professionele jury. Deze jury beoordeelt op: haalbaarheid, schaalbaarheid, banencreatie, klimaatimpact en de kwaliteit van de pitch. ClimateLaunchpad laat de tien beste teams toe tot het prestigieuze Accelerator Programma van Climate-KIC. Aan de beste drie verstrekt ClimateLaunchpad bovendien geldprijzen.

Cleantech is de grootste business kans van de 21e eeuw
Politici, wetenschappers, ondernemers, bankiers en journalisten debatteren al decennialang over klimaatverandering. Vaak via de dramacyclus: orkanen, smeltende ijskappen, verzwakte ijsberen, droogvallende meren of stijgende waterspiegels. Frans Nauta, Deputy-Director Entrepreneurship Climate-KIC en tevens initiator van ClimateLaunchpad: "In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het klimaatvraagstuk prima oplosbaar. Binnen twintig jaar kunnen we op onze planeet een overvloed aan schone, goedkope energie hebben. Mits we de ruimte geven aan start-ups om hun baanbrekende innovaties te realiseren. Dat is wat ClimateLaunchpad doet. Cleantech is de grootste business kans van de 21e eeuw"

Europese en Nederlandse cleantech start-ups lopen voorop en werken aan oplossingen.
Door heel Europa is inmiddels een nieuwe generatie ondernemers keihard aan het werk om oplossingen te creëren: realistisch, gepassioneerd, innovatief, zakelijk en grensoverschrijdend. Nederland wordt tijdens de finale vertegenwoordigd door de start-ups MyFarm App, Delft IMP en Prasinus Tech (klik op de namen voor inhoudelijke informatie. In de 'noot aan redactie' staat een aantal video-interviews met de ondernemers).

Meet Europe's Next Generation Cleantech Entrepreneurs!
Iedereen is van harte welkom op de Europese Finale om kennis te maken met de nieuwe generatie ondernemers en investeerders.

Datum: vrijdag 4 september, 2015
Locatie: B.Amsterdam, Johan Huizingalaan 763a, 1066 VH Amsterdam
Tijd: 8:30 uur - 19:30 uur
Klik hier voor het volledige programma en eventuele laatste wijzigingen
Toegangscode Pers: CLPMEDIATICKET2015

Voor meer informatie over ClimateLaunchpad, de Europese Finale en interviewaanvragen voor Frans Nauta en de Nederlandse finalisten kunt u contact opnemen met:
Heleen Ririassa
e: heleen@henryandclark.com
t: (31/6) 462 464 26

Persregistratie: https://clpeufinals2015.paydro.net/register/index/climatelaunchpad-european-finals-2015
Toegangscode Pers: CLPMEDIATICKET2015
ClimateLaunchpad video's:
- Algemene introductiefilm (twee minuten): https://www.youtube.com/watch?v=nSpaFw0cvuE&index=19&list=PLu8ruQWIRJIGC2c-p9q1SmsUahKL-tq92
- Interview Timo Spijkerboer - MyFarm App
https://www.youtube.com/watch?v=lIx17vHVQmY&index=16&list=PLu8ruQWIRJIGC2c-p9q1SmsUahKL-tq92
- Interview Bart van Limpt - Delft IMP: https://www.youtube.com/watch?v=_zlUe_yFgQQ&index=12&list=PLu8ruQWIRJIGC2c-p9q1SmsUahKL-tq92
- Interview Erki Ani en TImea Marócsik - Prasinus Tech: https://www.youtube.com/watch?v=sw5W84Gd9eU&index=15&list=PLu8ruQWIRJIGC2c-p9q1SmsUahKL-tq92
- Overzicht alle Europese finalisten: http://climatelaunchpad.org/finalists/
Over ClimateLaunchpad: http://climatelaunchpad.org/
Climate LaunchPad is de grootste cleantech start-up competitie van Europa. Dit jaar, 2015, wordt de competitie voor de tweede keer georganiseerd. De primaire focus ligt op de aanpak van klimaatverandering. ClimateLaunchpad is a programma van Climate-KIC.

Over Climate-KIC
Climate-KIC is een van de Kennis en Innovatie Communities (KICs) opgericht in 2010 door het Europese Instituut van Innovatie en Technologie (EIT), het EU-orgaan met de taak om een duurzame economische groei in Europa te creëren, waarbij de wereldwijde uitdagingen van deze tijd het hoofd worden geboden. www.climate-kic.org

Resultaten Climate-KIC
Climate-KIC heeft sinds 2010 indrukwekkende resultaten geboekt. Climate-KIC stond aan de wieg van meer dan 400 nieuwe cleantech start-ups. Deze investeringen hebben een enorm multiplier effect gehad. In totaal hebben de start-ups meer dan Euro 100 miljoen in externe financiering aangetrokken. Bovendien hebben zij een sterk track record als banenmotor.

Over het Europese Instituut van Innovatie en Technologie (EIT)
Het Europese Instituut van Innovatie en Technologie (EIT), is een onafhankelijk orgaan van de EU; met de taak om een duurzame economische groei in Europa te creëren, waarbij tegelijkertijd de wereldwijde uitdagingen van deze tijd het hoofd worden geboden. Europa kent vele onderzoeksubsidies, die betaald worden met publiek geld. De bedoeling is dat wetenschappelijke kennis leidt tot commercieel succesvolle innovaties. Dat gebeurt echter te weinig en de EIT is speciaal opgericht om het commerciële succes van de grond te krijgen.

De EIT brengt een unieke ontwikkeling van competenties en capaciteit op Europese schaal voort, om zo business innovatie te versterken en versneld én succesvol naar de markt te brengen. Zij laat een enorme groei zien doordat er een multiplicatoreffect ontstaat. Het is als het ware een sneeuwbaleffect voor de economie. Door de slimme investeringsstrategie van de EIT ontstaat er een multiplicatoreffect van 1-3 voor elke euro dat wordt geïnvesteerd. De EIT combineert hierbij 25% investering vanuit de EIT zelf en 75% investering vanuit de partners, die gelieerd zijn aan de KICs. Het is voor het eerst dat een orgaan van de Europese Unie op deze schaal bezig is met exploiteren en het verenigen van dergelijke bronnen.

Op dit moment brengen de KICs van de EIT meer dan 650 toonaangevende partners samen vanuit het bedrijfsleven, wetenschappelijk onderzoek, universiteiten en publieke instellingen uit heel Europa. Voor het eerst vindt volledige integratie plaats van de kennis binnen het netwerk van al deze partners. De eerste drie KICs - Climate-KIC, EIT ICT Labs and KIC InnoEnergy - zijn geselecteerd in 2009. EIT Health en EIT Raw Materials zijn de in December 2014 toegevoegd. In 2016 wordt de inschrijving geopend voor 'Food4Future' en 'Added-value Manufacturing'. Verder zijn er plannen om in 2018 een inschrijving te openen voor 'Urban Mobility'. http://eit.europa.eu

ClimateLaunchpad

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234