Autoverzekering in Utrecht het duurst

Amsterdam, 27-8-2015 - Utrecht, Den Haag en Den Bosch zijn dit jaar de duurste provinciehoofdsteden om een personenauto te verzekeren. Utrecht spant de kroon met een gemiddelde premie van 30,61 Euro per maand. In Assen blijkt een personenauto het goedkoopst te verzekeren. Het verschil tussen Utrecht en Assen loopt op tot wel 90 euro per jaar, blijkt uit onderzoek van de vergelijkingswebsite Autoverzekering.nl.

Een personenauto verzekeren is het duurst in Utrecht, de gemiddelde autoverzekering bedraagt daar 30,61 Euro per maand. De gemiddelde premie in Assen bedraagt 23,06 Euro per maand. In Assen wordt een personenauto zowel met een WA, een WA beperkte casco als een WA volledige casco verzekering tegen de laagste premie verzekerd.

Provinciehoofdstad Gemiddelde premie per maand
Utrecht 30,61 Euro
Den Haag 29,89 Euro
Den Bosch 29,52 Euro
Maastricht 29,16 Euro
Haarlem 28,57 Euro
Arnhem 28,11 Euro
Lelystad 25,82 Euro
Zwolle 24,94 Euro
Middelburg 23,84 Euro
Leeuwarden 23,65 Euro
Groningen 23,47 Euro
Assen 23,06 Euro

Methodiek en statistieken te vinden bij bron: https://www.autoverzekering.nl/nieuws/goedkoopste-en-duurste-hoofdsteden-om-auto-te-verzekeren-2015/

Waarom het prijsverschil?
"Verzekeraars kijken niet alleen naar leeftijd, schadevrije jaren en type auto bij het vaststellen van het premiebedrag. Ook de woonplaats speelt een belangrijke rol. Omdat sommige steden risicovoller worden ingeschat, moet de verzekerde een hogere premie betalen." volgens autoverzekeringsexpert Cris Jutte van Autoverzekering.nl.

Meeste diefstal en schade in Utrecht
Utrechters hebben de duurste premies voor een WA beperkte casco en WA volledige casco verzekering. Het aantal diefstallen uit en vanaf auto's is met 16,7 diefstallen per 1000 inwoners in 2014 het hoogste van alle provinciehoofdsteden in Nederland gebaseerd op cijfers van het CBS.

Per 1000 inwoners wordt ook de meeste schade in Utrecht gereden. Vorig jaar heeft 8,9 op de 1000 inwoners te maken gehad met materiële schade aan hun auto.

Over Autoverzekering.nl
Het doel van Autoverzekering.nl is om de consument te helpen bij het vinden van de autoverzekering met de best passende dekking tegen de laagst mogelijke prijs. Door autoverzekeringen met elkaar te vergelijken op prijs en kwaliteit, maakt Autoverzekering.nl de markt transparanter en voor de consument inzichtelijker.

Autoverzekering.nl

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234