KAHLA Creative geeft een nieuwe impuls aan de waardering voor porselein

KAHLA, Duitsland, August 27, 2015 /PRNewswire/ --De resultaten van de 6e workshop voor jonge kunstenaars en ontwerpers zijn te zien op een tentoonstellingstour die in september 2015 van start gaat.
- Kruisverwijzing: De afbeelding is verkrijgbaar bij AP Images (http://www.apimages.com)
Porselein is veel meer dan alleen maar een werkmateriaal dat bestaat uit porseleinaarde, veldspaat en kwarts. De 12 deelnemers aan de 6e internationale KAHLA Creative workshop, opgezet door de Günther Raithel Foundation, hebben bewezen wat voor buitengewone voorwerpen ze daarvan kunnen maken. Er ontstonden gehaakte porseleinnetten onder de titel DELIGHT IN CHANGE, zwanenvleugels werden tot schalen en bekers leerden lopen. De resultaten van de vier weken durende internationale workshop gaan nu op tournee. Van 17 september tot 25 oktober 2015 worden de werkstukken tentoongesteld in het Bröhan Museum in Berlijn en van 15 april tot 22 mei 2016 is er een vervolg in het Porzellanikon Selb en in Hohenberg a. d. Eger. Daarna zijn er nog meer tentoonstellingen in planning.
     (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150826/261167 )

     (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150826/261168 )

     (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150826/261169 )

Een project voor aanstormend talent als ondersteuning voor de Duitse economie 
Tijdens de tentoonstelling van de resultaten in de Kahla-porseleinfabriek, prezen politici en hoogwaardigheidsbekleders die betrokken zijn bij culturele evenementen, het werk van de jonge workshop-deelnemers uit Engeland, Finland, Frankrijk, IJsland, Zwitserland, Taiwan, de Oekraïne en Duitsland. Zij waren uitgekozen uit meer dan 100 internationale kandidaten. Tegelijkertijd benadrukten de sprekers het belang van stichtingsinitiatieven als KAHLA Creative, die bijdragen aan het herstel en de ontwikkeling van processen, werkmaterialen en sectoren en de concurrentiepositie van de Duitse industrie veiligstellen. Wolfgang Tiefensee, minister van Economie en Wetenschap van de deelstaat Thüringen, benadrukte de centrale rol van design als "intermediair tussen product en koper."
Meer over KAHLA Creative en de Günther Raithel Foundation   
De Günther Raithel Foundation is opgericht in 2010 en legt zich toe op het bevorderen van onderwijs, cultuur en onderzoek in alles wat met porselein te maken heeft. De KAHLA Creative workshop is het belangrijkste project en vindt om de paar jaar plaats. Dit biedt aanstormende kunstenaars en ontwerpers vier weken lang de mogelijkheid om nieuwe wegen in de porseleinproductie en -vormgeving te verkennen en zo nieuwe impulsen te geven aan deze culturele technologie door middel van innovatieve benaderingen. Voor dit doel staat de gehele infrastructuur van de moderne productie-installaties bij KAHLA/Thüringen Porzellan GmbH tot hun beschikking.

 
Contactpersonen voor de pers: 
Katja Töpel/Irene Kopp 
Tel. +49(0)364-2479-282 
presse@kahlaporzellan.com

 
http://www.kahlaporzellan.com 


 


Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20150826/261167http://photos.prnewswire.com/prnh/20150826/261168http://photos.prnewswire.com/prnh/20150826/261169


KAHLA/Thüringen Porzellan GmbH

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234