Aandacht voor Brabantse robots tijdens beursgong

Tilburg, 27 augustus 2015 - BOM directeur Jan Pelle luidt op vrijdag 28 augustus om 9.00 uur de beursgong en benadrukt daarmee de kansen die er liggen voor Brabant en Nederland binnen de snel groeiende roboticamarkt. Dit doet hij in gezelschap van de twee oprichters van One of A kind Technologies. One of A Kind Technologies is een koploper uit Eindhoven op het gebied van robotica en vision technologie, waar de BOM in investeert.

Op de slotdag van de Week van regionaal ondernemerschap brengt de BOM hiermee de bedrijvigheid en ondernemerschap in Brabant onder de aandacht. De BOM richt graag de schijnwerpers op de mogelijkheden die robotica biedt voor het Brabantse bedrijfsleven.

De BOM bracht begin dit jaar de kansen in kaart voor Brabantse hightech ondernemingen op het gebied van robotica. Tal van sectoren zijn geholpen met moderne, snel en flexibel inzetbare robots. Denk aan de industrie, de gezondheidszorg, de agrarische sector, maintenance & service en de logistiek. Inmiddels investeert de BOM in meerdere Brabantse robotica bedrijven, waaronder in One of A Kind Technologies.

Na de gongceremonie is het woord aan Jan Pelle, gevolgd door een presentatie van de ondernemers van One of A Kind Technologies, Alex Kind en Richard Vialle. Hun robots zijn uitgerust met vision-technologie: systemen met camera's, lasers en software. Ze ontwikkelden onder andere een komkommer oogstrobot die plukrijpe komkommers herkent en afsnijdt, en andere nog even laat doorgroeien. Ook brachten ze bijvoorbeeld een robot op de markt die autokoplampen inspecteert.

De gongslag, als startsein van de handel, is een eeuwenoude traditie die sinds enige jaren weer in ere is hersteld. De gong is inmiddels geslagen door tal van prominente gasten die de beurs daarvoor persoonlijk benadert. De BOM schaart zich in een rij van ministers, staatssecretarissen, captains of industry, beroemde sporters, televisiepersoonlijkheden, vertegenwoordigers van charitatieve instellingen en vele andere vooraanstaande personen en organisaties.


Over de BOM
De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) spant zich in voor een innovatieve en veerkrachtige Brabantse economie met duurzaam concurrentievermogen binnen een globaliserende wereld. De accenten in het beleid liggen op de economische topclusters, cross-overs tussen deze clusters, en het verbinden van deze clusters met maatschappelijke opgaven.

De BOM stimuleert bedrijven, overheden en kennisinstellingen om de economische ambities van Brabant waar te maken. Uitgangspunt is het bieden van slimme oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. De kerntaken van de BOM zijn het smeden van samenwerkingsverbanden tussen bedrijven en instellingen, het aantrekken van buitenlandse bedrijven, het risicodragend investeren in startende en groeiende innovatieve ondernemingen en het ontwikkelen van bedrijfslocaties.
De BOM is gevestigd in Tilburg en er zijn momenteel ongeveer 90 mensen werkzaam.


Over One of A Kind Technologies
De Eindhovense hightech groep, One of A Kind Technologies, is als onafhankelijk Nederlands bedrijf, eigenaar van en investeerder in high tech bedrijven met complementaire technologie en individueel groeipotentieel. One of A Kind Technologies concentreert zich op winstgevende bedrijven met een sterke historie en toonaangevende positie binnen hun vakgebied, zoals spin-offs van een Technische Universiteit, en bedrijven die typisch opgericht zijn of geleid worden door ingenieurs. Bedrijven binnen de groep zijn Beltech B.V., Vimec Applied Vision Technology B.V. en Crux Agribotics B.V. Toekomstige investeringen, start-ups en acquisities zullen gericht zijn op aanvullende technologie, competenties en producten.
Voor meer informatie: www.oneofakindtechnologies.nl

BOM Holding B.V.

plaats:
Tilburg
website:
http://www.bom.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234