Herenigd grote jaarvogel koppel weer met zijn drieën

Alphen aan den Rijn, 27 augustus 2015

Bijna een jaar na de diefstal in Avifauna heeft het stel opnieuw een jong

Eind vorig jaar werden het gestolen jaarvogelvrouwtje en haar in het vogelpark achtergebleven man emotioneel herenigd. Helaas had hun jong de diefstal niet overleefd. Zichtbaar enthousiast weer bij elkaar te zijn, startte het vrouwtje afgelopen april met broeden. Deze week vlogen moeder en jong uit. Het koppel is al 20 jaar samen in Avifauna en dit is het 9e jong. Zeer bijzonder, want dit jaar werden grote jaarvogels in nog maar één andere Europese dierentuin geboren.

Verzorger Simon van der Luit: "Het mannetje was na de diefstal van slag en het vrouwtje zag er bij terugkeer slecht uit. We hebben ons echt zorgen gemaakt. Fantastisch te zien dat ze nu alweer een jong hebben grootgebracht".

Nog wat onwennig zitten ze naast elkaar. Het jong en de moeder hebben de nestperiode van ruim 4 maanden in een holle boom gezeten. Het mannetje heeft het nest "dichtgemetseld" met modder, zodat het ei en later het jong beschermd waren tegen roofdieren. Hij heeft ze al die tijd liefdevol moeten voorzien van eten. Nu ze uit het nest gebroken zijn, zorgen beide ouders weer voor het jong.

Wij nodigen de pers van harte uit het jong te komen bekijken. Bel voor meer informatie of een afspraak Vogelpark Avifauna, Pamela Stolze, 0172 – 487556/06-53737761 of marketing@avifauna.nl.

Vogelpark Avifauna

plaats:
Alphen aan den Rijn

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234