Recordbedrag voor Nederlandse roman op Kickstarter

Amsterdam, 26 augustus 2015

De roman 'Geloof, hoop en geloof me, een hoop liefde' heeft binnen drie weken het doel van 7.500 euro behaald door middel van crowdfunding. Niet eerder lukte het een Nederlands boek om binnen zo'n korte tijd een dergelijk bedrag op te halen op Kickstarter. De crowdfundingcampagne is bedoeld om binnen 30 dagen de eerste druk van 'Geloof, hoop en geloof me, een hoop liefde' mogelijk te maken. Met nog zeven dagen te gaan is dat ruim binnen de tijd gelukt, maar inleggen kan nog steeds via rickvalentijn.com/kickstarter.

Dat kan al vanaf twee euro - voor een digitale schouderklop - tot vijfduizend euro - voor een 'Happy Ending' trip naar Thailand, waar het boek zich voor een deel afspeelt. Daarnaast zijn ook een pick-up cursus en een ritje in een Porsche te koop. Onder het pseudoniem Rick Valentijn schreef Wim Bredewoud, ondernemer uit Amersfoort, een spirituele road novel over zijn leven als dolende dertiger. Bredewoud: "Een boek is veel meer dan een stapeltje gebonden papier met een verhaaltje erop. Traditionele uitgevers lijken dat maar nauwelijks te willen begrijpen. Een verhaal ervaar je niet alleen tijdens het lezen, maar juist al daarvoor en ook erna. De rewards op Kickstarter bieden de mogelijkheid om lezers en schrijvers op een nieuwe manier met elkaar te verbinden. Daar maak ik graag volop gebruik van."

Het boek vormt het eerste deel van een trilogie, gericht op mannen die zich willen wapenen tegen een midlifecrisis. Een prikkelend boek over een schijnbaar alledaagse man die zich verliest in de verslavende verleidingen van het leven. Bredewoud is in 2013 begonnen aan deze biografisch getinte romanreeks. 'Geloof, hoop en geloof me, een hoop liefde' beschrijft hoe de hoofdfiguur Rick Valentijn een gevangene wordt van zijn verslavingen. In deel twee van de trilogie zoekt deze de weg terug en in het slotdeel vindt hij de liefde. Terugkerend motief in het eerste boek is de erotiek, waarmee de auteur uiteenlopende vormen van communicatie tussen mensen terugbrengt tot de essentie. Daarnaast laat de trilogie zien hoe het geloof zich bij Valentijn ontwikkelt: van het wat naïeve geloof van een nog jonge man tot het meer gerijpte, realistische geloof van iemand die min of meer volwassen is geworden. Rick Valentijn doet soms denken aan Hank Moody, de laconieke antiheld uit de televisieserie Californication.

Het eerste deel verschijnt als ebook direct na het eindigen van de campagne op Kickstarter, begin september 2015. De hardcover-editie wordt vanaf medio oktober per post bezorgd. Deel twee verschijnt medio 2016 en deel drie staat gepland voor 2017.

NODE I B.V.

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234